Sport

Ingen Seifert-effekt för HIF Karlskrona

Lund Artikeln publicerades

Uppdraget är att rädda kvar HIF Karlskrona i handbollsligan.

Premiärmatchen slutade med en hoppingivande förlust för Sebastian Seifert.

Lugi tog sin nionde raka seger mot HIF Karlskrona med 27–23 (13–10).

Karlskronas tränare Sebastian Seifert under handbollsmatchen i handbollsligan mellan Lugi och Karlskrona Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
Foto: AVDO BILKANOVIC
Karlskronas tränare Sebastian Seifert under handbollsmatchen i handbollsligan mellan Lugi och Karlskrona Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

– Vi faller med flaggan i topp, men man får inga poäng för att falla med flaggan i topp, säger HIF-tränaren.

En skottvilligare Lars Möller Madsen, ett rakare anfallsspel och ett försvarsspel som höll emot stora delar av matchen.

Och framför allt – en attitydshöjning.

En viss prägel har Seiftert hunnit sätta på HIF under den vecka som gått sedan han tog över efter Karl-Johan Lång.

– Jag är väldigt nöjd med attityden. Vi gav fan aldrig upp, säger Sebastian Seifert.

Lars Möller Madsen var både nöjd och missnöjd där han stod utanför omklädningsrummet i Sparbanken Skåne Arena efteråt.

– Det kändes okej, men tyvärr blandar vi och ger lite för mycket fortfarande. Vi har lite för många skitavslut och några inspel till linjen som inte är bra.

Men ni kändes tålmodigare framåt?

– Vi försökte spela längre och hitta lägen så när vi tog dem så var alla beredda och vi kunde springa hem med fem spelare, säger den store dansken.

Själv har Möller Madsen fått tydliga instruktioner av Sebastian Seifert.

– Han tycker att jag har varit lite stillastående och så vill han att jag ska dra mig nån meter tillbaka i banan för att undvika alltför mycket kontakt med försvararna.

Seifert:

– För mig ska Lars vara en av ledargestalterna i laget. Jag vet vad han kan och jag tycker att han kan få i gång fötterna ännu lite till.

Tabellfemman Lugi blev en för tuff nöt att knäcka också den här gången. Segern var skåningarnas nionde raka mot HIF Karlskrona i landets högsta serie.

– Det är en tuff bortamatch inget snack om det, men hela vårt bortaschema den här våren är tufft. Samtidigt slår vi underifrån i de här matcherna och hade vi varit lite skarpare i vissa moment hade vi kunnat sno en poäng, säger Sebastian Seifert.

Det såg ut att rinna i väg i den andra halvleken efter några lekfulla och kontringssnabba Lugiminuter, men HIF gick starkt de sista tio minuterna och höll på att skapa nerv i matchen.

– Där är jag nöjd. Vi spelade sju mot sex och det har vi inte ens hunnit träna. Men vi vann den delen av matchen, säger Seifert.

Lugi–HIF Karlskrona 27–23 (13–10)

Målen, HIF: HIF Karlskrona: Lars Möller-Madsen 6, Hampus Olsson 4, Hampus Dahlgren 3, Johannes Sandgren 3, Nicklas Grundsten 3, Jakob Nygren 2, Carl Ekberg, Tobias Nordahl.