Sport

HIF Karlskrona laddar inför road trip

Karlskrona Artikeln publicerades
Gustaf Hallén laddar för HIF Karlskronas två nästkommande matcher.
Foto: Jonas Gustafsson
Gustaf Hallén laddar för HIF Karlskronas två nästkommande matcher.

Bussen upp till Stockholm och sen vidare till Alingsås.

Så ser kommande dagar ut för HIF Karlskrona.

Efter det väntar ett månads långt uppehåll.

Två matcher återstår innan handbollsligan tar uppehåll på drygt en månad. För HIF Karlskrona är läget fortfarande utsatt. Laget ligger sist i serien och har inte vunnit en handbollsmatch sedan i mitten på oktober.

De senaste matcherna har dock tendenserna funnit till förbättring, senast mot Hammarby var laget nära poäng, men förlorade till sist med två bollar.

– Det kändes som ett fall framåt på både viljan och desperationen. Sen är det detaljer i spelet som vi inte är särskilt nöjda med, säger HIF:s mittnia Gustaf Hallén.

Två rejäla dippar i en varsin halvlek gjorde jakten på poäng svårare och i de avgörande lägena vill Hallén se mer kyla från laget.

– Kvalitén måste bli bättre när matcherna ska avgöras. Alla måste vara tillräckligt skickliga i situationerna som uppstår, funkar det inte framåt så måste vi ta jobbet och stänga igen bakåt.

HIF Karlskrona kan få en snabb revansch efter tvåmålsförlusten för det är nämligen Hammarby som står för motståndet igen den 26 december.

– Det hade varit oerhört viktigt att kunna få med oss en eller två poäng in till vårsäsongen och känna att vi rett ut den tyngsta stormen.

Gustaf Hallén är en av många i HIF Karlskrona som störts av småskavanker under egentligen hela första halvan. Något som absolut har stört både han själv och laget.

– Det är klart att det stör, när man är i en situation som vi är i så är det viktigt att träna hårdare och slipa på detaljer. Nu har vi nästan aldrig haft en full trupp på träningarna och då inte haft möjlighet till den typen av träning.

Hur mår din egen kropp?

– Den är sliten till den graden att jag har ont varje dag när jag tränar. Det är på grund av de skadorna jag haft under säsongen (foten och tummen). I övrigt känns det bra, men det är så klart frustrerande när man inte kan påverka det.

Då kommer ett uppehåll ganska lägligt både för dig och laget?

– Ja, det gör att vi kan samla kraft och läka. Men innan dess har vi två matcher vi ska ge allt i. Den 26 december åker vi till Stockholm, sen efter den matchen drar vi till Alingsås så det blir en liten road trip.