Olofström IK var inte effektiva mot gästande Borås HC och föll med 2–4.
Målvakten Torbjörn ”Hytten” Viktorsson har gjort sin sista match i HBM Arena.
Olofström • Publicerad 21 februari 2018 • Uppdaterad 22 februari 2018
”Hytten” Viktorsson var åter mellan OIK-stolparna.
”Hytten” Viktorsson var åter mellan OIK-stolparna.Foto: Jonas Gustafsson

– Vi släpper till för lätt bakåt och så missar vi fyra rena frilägen. Vi slarvar och håller oss inte till de enkla passningarna. Vi krånglar till många situationer med för svårt spel. Det märktes också att vi hade en hel anfallsspelare borta, säger OIK:s tränare Teemu Elomo.

Inhoppande Torbjörn Viktorsson var bra i hemmamålet. Han har inte spelat någon match sedan november.

– Vi har skador och sjukdom på målvakterna. Otroligt vad jag är trött, men det var kul att stå i målet igen. Synd att vi förlorade, trots många bra chanser. Nu väntar vi på play off och håller på att pumpa upp däcken med bra träning, säger Viktorsson.

OIK åkte på en utvisning tidigt i den första perioden, men Borås skapade inte mycket. I mitten på perioden hade gästerna farligheter, men Viktorsson räddade.

Hemmalaget hade bra fart första tio minuterna i andra perioden. Laget fick bland annat ett mål tvivelaktigt bortdömt. Borås skapade sedan tryck och efter tre chanser kom 0–1. Gästerna kontrade efter 13 minuter och två man kom fria, men slarvade bort chansen. OIK åkte på en utvisning i slutet och åter skapade laget en jättechans. Jacob Bögelund var fri och prickade ribban.

Tredje perioden inleddes med att Borås gick fram till 0–3 efter 3.30. Bara 32 sekunder senare hade OIK gjort både 1–3 och 2–3 genom André Leclair och Jacob Bögelund. Det var bud på fler hemmamål, men efter ett par minuter jämnade spelet ut sig.

I 14:e minuten hade Borås sju spelare på isen, men domarna reagerade inte. Vilda protester och domaröverläggning, men utvisningen kom inte. I stället kunde Borås minuten senare punktera med sitt 2–4. OIK försökte sista fem minuterna, men gästerna höll lätt undan.

Skall OIK vidare efter play off måste laget höja sig ett par snäpp.