Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Julia Fridlund – bäst i Sverige

BK Atles Julia Fridlund kan titulera sig svensk ungdomsmästare efter en hellyckad helg i Sundsvall.
Brottning • Publicerad 15 februari 2018
Julia Fridlund, BK Atle, ståtar allra överst på pallen efter de svenska ungdomsmästerskapen. Och visst känner ni igen den gamle brottaren, och prisutdelaren, till höger? Jodå, det är Pelle Svensson.
Julia Fridlund, BK Atle, ståtar allra överst på pallen efter de svenska ungdomsmästerskapen. Och visst känner ni igen den gamle brottaren, och prisutdelaren, till höger? Jodå, det är Pelle Svensson.Foto: Privat

Karlskronatjejen satte tonen i semifinalen. Teknisk överlägsenhet gav 10–0 mot Elin Widmark från Luleå.

Även finalinsatsen innehöll bra fart. Julia Fridlund satte upp ett högt tempo och efter cirka en minut var segern bärgad mot Alva Lehnberg, Nyköping.

Annons

Kommande helg är det dags för en rankingtävling i Klippan. Det går fyra sådana över hela världen och vid ett bra resultat där talar mycket för att det blir en biljett till UEM i Ukraina. Och fortsatt lyckad brottning där kan ge en plats i ungdoms-OS i Argentina, lagom till hösten. Med andra ord är det mycket spännande på gång.

Klubbkompisarna Moa Karlsson slutade femma och Nora Johansson åtta.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons