Sport

KHK-dödaren skickade ner KHK som ny jumbo

VÄXJÖ Artikeln publicerades
Liam Reddox har gjort 1–0 till Växjö.
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
Liam Reddox har gjort 1–0 till Växjö.

Liam Reddox gjorde en ny poäng mot Karlskrona HK.

Den specielle KHK-dödaren skickade därmed ner KHK som ny jumbo i SHL.

Reddox har gjort totalt 13 poäng i SHL den här säsongen.

Två mål och fem assist av dem har kommit mot just Karlskrona HK.

Matchen i Växjö var inget undantag,

Redan efter 2.55 satte Reddox 1–0 bakom Johannes Jönsson. Inte nog med att Reddox hittade rätt, han gjorde det dessutom i ett boxplayläge där KHK:s defensiv i man-man-spelet mot Reddox kan diskuteras.

– Det kan bli så i powerplay när boxplay-laget får komma mot forwards som kanske inte är vana vid att försvara, säger KHK-tränaren Ove Molin.

1–0 kom i ett illa valt läge.

– Det var verkligen tungt att få det målet emot sig just där. Speciellt därför att vi skapade några riktigt bra lägen innan målet.

Molin var inte nöjd med försvarsinsatsen vid varken 1–0 eller segermålet 2–1.

– Vi behöver inte hjälpa till när det är serieledaren. De är bra nog ändå och då gäller det att göra det så svårt som möjligt.

Långa stunder höll KHK spelet väl uppe, men Växjö är Växjö.

– Vi ger bort pucken för lätt och det har man inte råd med mot ett sådant lag.

Växjö sköt 33 skott mot Johannes Jönsson medan KHK bara mäktade med 14 mot Viktor Andrén på 60 minuter. Molin är lite tveksam till om siffran 14 verkligen stämmer, men inser samtidigt att KHK hade svårt att ta in pucken på mål.

– Det är väl en kombination av att Växjö är bra i defensiven och att vi inte får pucken på mål som vi vill. Samtidigt kan jag tycka att vi hade våra lägen att göra mål. Mattias Guter hade exempelvis ett jätteläge att kvittera till 2–2.

Karlskrona HK kom till Växjö med två raka förluster. Den tredje raka förlusten innebär att KHK är ny jumbo eftersom pånyttfödda Rögle besegrade Brynäs.

– Vi är sist nu. Det är kalla fakta, vi får en ny chans mot Färjestad på lördag. Kan vi ta med oss lite av spelet mot Växjö så har vi chansen.

SHL

Växjö–Karlskrona HK 2–1 (1–0, 0–1, 1–0

Målen, Karlskrona HK: Joel Kellman.

Visa mer...