Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Det handlar om 3000 kronor i snitt per spelare”

Enligt Aftonbladet släpar Karlskrona HK pensionerna till spelarna.
Samtidigt värvar klubben Per Ledin.
– Det lämpliga i att värva en spelare kom upp direkt i laget. Självklart känns det inte helt optimalt, säger backstjärnan Mattias Karlsson till Aftonbladet.
Karlskrona • Publicerad 18 december 2017

Charlotte Gustavsson, klubbdirektör KHK, är inte glad över de uppgifter som Aftonbladet gick ut med.

– Det finns så många fel. Det handlar inte om några miljonbelopp. Vi har en dialog och alla vet att vi har släpat efter.

Annons

Även den här säsongen har KHK problem med likviditeten. Det är den delen av lönen (sex procent) som avsätts till pensionen (IUP) som klubben inte kan betala ut i nuläget.

– Det handlar om 3000 kronor i snitt per spelare varje månad. Mer är det inte.

Några spelare löneväxlar och sätter av ett större belopp till pensionen. Här släpar KHK också.

– Det är en handfull spelare som har valt detta. Resten får sin lön direkt. Det finns en försäkring som täcker allt upp till 170 000 kronor. Skulle skulden bli högre och vi går i konkurs så gäller inte försäkringen. Det har vi koll på.

Foto: Marcus Palmgren

Vad säger du att Mattias Karlsson väljer att uttala sig om detta?

– Jag har valt att inte kommentera det. Men vi kommer ta det internt, säger Gustavsson, som känner att luften gick ut under kvällen efter dagar av förväntningar i och med Per Ledins intåg i laget.

– När vi berättade nyheten för spelarna så blev de glada. Det här är ju en investering också i form av en duktig spelare och vi ser möjligheterna att det kan bli mer publik på matcherna. Vilket kan ge mer intäkter.

– Dessutom drar vi inte på oss några extra kostnader. Alexander Deilert lämnade oss och Ledin ryms inom budgeten. Det är grymt tråkigt när blir så uppförstorat.

KHK-backen om värvningen av Per Ledin.

– Det här handlar inte om Per som person, jag är själv kompis med Per och ville att han skulle komma hit. Men jag sa tidigt att jag hoppades att klubben skulle göra rätt för sig först. Tyvärr blev det inte så. Man vill såklart att saker och ting ska fungera, säger Mattias Karlsson till Aftonbladet.

Björn SkarpsvärdSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons