Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Matchhjälten: ”Det är gåshud över hela kroppen”

Passningen var perfekt, skottet likaså.
Martin Fransson sköt Karlskrona HK:s J20-lag till SM-kvartsfinal efter 2–1 i den tredje och avgörande matchen mot Färjestad.
Karlstad • Publicerad 17 mars 2018
KHK:s J20-gäng framför bussen som ska ta dem hem till Karlskrona. Men än är det inte färdigåkt för det här gänget som nu är framme i SM-kvartsfinal.
KHK:s J20-gäng framför bussen som ska ta dem hem till Karlskrona. Men än är det inte färdigåkt för det här gänget som nu är framme i SM-kvartsfinal.Foto: Privat

– Det är gåshud över hela kroppen nu, säger matchhjälten.

Fransson dunkade in 2–1-målet från blålinjen efter lite drygt sju minuters spel i den sista perioden. KHK spelade då i powerplay.

Annons

– Jag fick en klockren träff, en sån man får en gång på hundra. Det var otroligt skönt att se pucken gå in i mål.

Att KHK besegrade Färjestad med 2–1 i matcher var inget annat än en skräll, även om KHK bortabesegrade värmlänningarna med 9–4 i serien runt jul.

– Det är helt fantastiskt, jag känner mig tom på ord, säger tränaren Arto Miettinen.

Han fick se sitt lag fullfölja matchplanen till punkt och pricka.

– Vi spelade höghastighetshockey, det var magiskt att se.

Linus Karlsson gav KHK ledningen i den första perioden, men Färjestad kvitterade i spel fem mot tre i slutet av den andra perioden.

– Vi vann skotten med 17–9 och borde egentligen ha dragit i från, men det här var väldigt mycket målvakternas kamp. Vi vann den också till slut, Arvid Holm var grym i målet, säger Miettinen.

Efter en trasslig säsong, med en ofantlig mängd skador under hösten, har KHK kommit mer och mer.

– Gruppen har kommit ihop rejält nu, säger Martin Fransson.

– I slutet när Färjestad tagit ut sin målvakt såg man hur mycket alla gjorde för att vi skulle vinna. Trots att vi kände oss lite jagade fanns det ändå ett lugn i laget, fortsätter han.

Annons

Vilka KHK får möta i kvartsfinal avgörs på måndag förmiddag. Matchserien börjar sedan sannolikt kommande onsdag med KHK som hemmalag i den första matchen.

Martin Fransson räds inget motstånd.

– Vi blir farliga nu.

Henrik FlemmingSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons