Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

KHK-spelare draftad av San José Sharks

Rasmus Dahlin valdes först och Marcus Westfält blev siste svensk att väljas i NHL-draften. Däremellan valdes ytterligare 28 svenskar. Totalt 30 valda svenskar i en NHL-draft är svenskt rekord.
Karlskrona HK:s Linus Karlsson var en av dem.
Ishockey • Publicerad 23 juni 2018
Linus Karlsson har en spännande hockeyframtid.
Linus Karlsson har en spännande hockeyframtid.Foto: BO AKESSON

Karlsson gick i tredjerundan, som nummer 87.

Det tidigare rekordet var 28 svenskar, både från 2011 och 2014. Ifjol draftades 27 svenskar. Men i år var alltså svenska hockeytalanger ännu mer populära bland de 31 NHL-lagen.

Förutom de 30 draftade svenskarna som har möjlighet att representera ett svenskt landslag kan man dessutom lägga till ytterligare två namn med svenska rötter. Oliver Wahlström som valdes av New York Islanders och Mattias Samuelsson som kan bli lagkamrat med Rasmus Dahlin i Buffalo har båda svenska pappor. Mattias är son till den gamle svenske storspelaren Kjell Samuelsson som vann VM-guld 1991 och blev Stanley Cup-mästare 1992 med Pittsburgh Penguins. (TT)

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons