Sport

KIK värvar från SHL

Kristianstad Artikeln publicerades
Malte Setkov i Malmötröjan.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Malte Setkov i Malmötröjan.

Allsvenska nykomlingen Kristianstads IK har gjort en stark inledning på säsongen. Nu plockar laget in ytterligare en förstärkning från SHL. ”Vi är väldigt nöjda”, säger Christian Falk, elitansvarig i KIK.

Efter 18 spelade matcher ligger KIK på sjundeplats i den allsvenska tabellen.

Dagen efter tvåpoängaren mot Mora kommer ett nytt glädjebesked för KIK. Laget värvar 20-årige Malte Stekov från Malmö Redhawks, något som Kvällsposten var först att berätta.

Under förmiddagen bekräftades övergången av KIK på klubbens hemsida.

– Vi är väldigt nöjda med att värva Setkov som är en ung och lovande back. Han har erfarenhet av SHL och har stort driv om att utvecklas hos oss och ta nästa steg i sin karriär. Han ansluter på förmiddagen och åker med på vår roadtrip den här veckan, säger KIK:s elitansvarige, Christian Falk, till klubbens hemsida.

Backen har varit ombytt i samtliga Malmös matcher under säsongen och han har spelat i snitt tio minuter per match med SHL-laget.

Men nu värvas han till Kristianstads IK för spel säsongen ut. Enligt Kvällsposten kommer värvningen till följd av att Robin Axbom lämnat KIK.

Nästa säsong återgår Setkov till Malmö, som han har kontrakt med fram till 2022.

Setkov har gjort flera framträdanden i Danmarks olika ungdomslandslag. Han kom till Malmös U16-lag 2014. Under förra säsongen spelade han med Malmö i SHL och med Pantern i allsvenskan. Han är draftad av Detroit Red Wings.

KIK har tidigare under säsongen lånat tre spelare från SHL-klubbar. Jakob Bondesson och Kevin Wennström, Rögle, och Marcus Sylvegård från Växjö.

På onsdagskvällen möter KIK klassiska Södertälje SK i Scaniarinken.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.