Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klart! Här är matchen som inviger nya arenan

Nu är det klart.
De svenska handbollsdamerna får möta Slovakien i VM-kvalmatchen som inviger den nya eventarenan i Karlskrona.
Karlskrona • Publicerad 18 december 2018
Isabelle Gulldén jublar efter mål. Vi får väl hoppas på mer landslagsjubel i Karlskronas nya eventarena i maj-juni 2019.
Isabelle Gulldén jublar efter mål. Vi får väl hoppas på mer landslagsjubel i Karlskronas nya eventarena i maj-juni 2019.Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Det är väldigt roligt att få välkomna de svenska och slovakiska handbollslandslagen till Karlskrona och invigningen av Sveriges modernaste handbollsarena. Tillsammans med HIF Karlskrona ska vi se till att matchen håller högsta internationella kvalité, inte bara på planen utan också som arrangemang för publiken och lagen, säger Sandra Bizzozero, kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona i ett pressmeddelande.

Det blir i månadsskiftet maj-juni 2019 som VM-kvalmatchen ska spelas och Sverige inleder på hemmaplan, retur i Slovakien 4–6 juni.

Annons

Och Sverige har bra statistik mot slovenskorna, historiskt sett. Tolv segrar och fyra förluster på 16 möten. Senast lagen möttes var 2014, i EM. Då vann svenskorna med klara 31–22.

De svenska handbollsdamerna har två bra mästerskap bakom sig, senast nu sjätteplatsen i EM i Frankrike och dessförinnan när landslaget blev fyra i VM i Tyskland.

Handbolls-VM 2019 avgörs i Japan 29 november–15 december.

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons