Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Persson placeras i Rögle

Karlskrona HK-forwarden Carl Persson jagas av Rögle BK uppger Helsingborgs Dagblad.
Dessutom för backen Mattias Karlsson samtal med Karlskronas kommande konkurrent i hockeyallsvenskan, Almtuna.
Karlskrona • Publicerad 12 april 2018 • Uppdaterad 13 april 2018
Carl Persson, aktuell för spel i Rögle.
Carl Persson, aktuell för spel i Rögle.Foto: Marcus Palmgren

Carl Persson var del av KHK:s poängstarkaste formation under den gångna säsongen. Nu kan SHL-karriären fortsätta i Rögle BK.

– Det känns som att Cam och Chris (Abbott) tror på mig och verkligen vill ha mig till Rögle. Jag har haft bra snack med båda och har fått svar på många av de frågor jag hade, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Annons

– Det finns intresse från fler klubbar. Men än så länge har jag svårt att sätta fingret på var jag kommer att hamna, fortsätter han.

Även Mattias Karlsson är på väg bort. Upsala Nya Tidning var först med att berätta om att intresset från allsvenska Almtuna.

Backen Mattias Karlsson för samtal med Almtuna.
Backen Mattias Karlsson för samtal med Almtuna.Foto: Bo Åkesson

Till tidningen bekräftar Mattias Karlsson att det finns också är ömsesidigt.

– Ja, alltså ... det gör det väl. Sedan om om det går att lösa, det vet jag inte, säger han och fortsätter när frågan om att som meriterad 32-åring gå ned och spela i allsvenskan.

– Just nu tänker jag inte så. Jag vill fortsätta spela hockey för att det är det roligaste som finns, och det har inte varit så roligt under den här säsongen. Jag vill hitta tillbaka till glädjen och drivet.

– Pengar är sekundärt, jag vill komma till ett ställe där jag och familjen trivs och det behöver inte vara i en SHL-klubb. Nu ska jag suga på det här ett tag, sedan får vi se vad det blir, säger Karlsson.

Mattias Karlsson har de två senaste säsongerna spelat med Karlskrona HK i SHL, han har rutin från 422 SHL-matcher, en säsong i KHL och 23 seniorlandskamper.

Var Mattias Karlsson spelar nästa säsong är inte klart. Klart är det däremot att Dennis Svensson, som hämtades in från IK Pantern under slutet av säsongen, återvänder till Malmöklubben, som också spelar i hockeyallsvenskan.

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons