Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Landslagskeeper klar för HIF Karlskrona

HIF Karlskrona plockar in landslagskeepern Gustaf Banke.
– En av Sveriges absolut mest intressanta unga målvakter, säger Mikael Sandström i HIF Karlskronas sportgrupp i ett pressmeddelande.
Karlskrona • Publicerad 7 mars 2019
Gustaf Banke klar för spel i HIF Karlskrona nästa säsong.
Gustaf Banke klar för spel i HIF Karlskrona nästa säsong.Foto: IFK Kristianstad

20-årige Gustaf Banke tillhör IFK Kristianstad och spelar i U21-landslaget. Under nästa säsong kommer han att lånas ut till HIF Karlskrona.

– Gustaf har utvecklats ordentligt och han kommer ta nästa steg i HIF Karlskrona, det blir perfekt. Jag är helt övertygad om att han hade gått in som förstemålvakt i hälften av lagen i Handbollsligan, säger Jesper Larsson, sportchef IFK Kristianstad, som har två toppmålvakter i Leo Larsson och Rickard Kappelin kontrakterade över nästa säsong.

Annons

Gustaf Banke är en stor 20-åring, som mäter 195 centimeter och väger 100 kilo.

– Han är stor, modig och har en fin teknik. Jag tror att Robban ”Knirr” Andersson hjälper honom ta nästa steg. Vi ser oerhört stor potential i Gustaf, säger Jesper Larsson.

Banke själv är väldigt nöjd med flytten och ser fram emot att testa vingarna i handbollsligan.

– Det här ska bli fantastiskt roligt. Jag kommer för att hjälpa klubben att ta två poäng och förhoppningsvis ta nästa steg, säger Gustaf Banke.

För HIF Karlskrona innebär det att klubben redan i mars har säkrat målvaktsparet för nästa säsong, i Banke och redan klare Uros Tomic.

– Att vi säkrat upp ett målvaktspar i Tomic och Banke till nästa säsong känns riktigt bra. De kompletterar varandra och kommer säkert sporra varandra till att bli ännu bättre. Här finns ingen klar förstemålvakt, vilket vi tror är positivt för både klubben och spelarna, säger Mikael Sandström.

Samarbetet mellan HIF Karlskrona och giganten IFK Kristianstad är något som båda klubbarna vill värna om.

– För oss i HIF Karlskrona är vi väldigt glada att Kristianstad ser att Banke kan utvecklas i vår miljö här i Karlskrona. Det här är riktigt bra, avslutar Mikael Sandström.

Annons

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons