Sport

Lång: ”Bjuder vi alla lag på det blir det svårt”

Karlskrona Artikeln publicerades
HIF Karlskronas tränare Karl-Johan Lång.
Foto: LENA EHRING
HIF Karlskronas tränare Karl-Johan Lång.

En ny måstematch och HIF Karlskrona-tränaren har försökt hitta nycklarna mot IFK Skövde.

Vad han vet är att HIF inte kan fortsätta slarva.

– Vi måste dra ner de tekniska felen, säger han.

Senaste hemmamatchen mot HK Malmö är ett utmärkt exempel på vad Karl-Johan Lång pratar om. I upptakten av andra halvleken kastade HIF bort fyra, fem anfall på bara några minuter.

– Bjuder vi alla lag på det blir det svårt. Som det är nu har vi fem, sex färre anfall än motståndarna på grund av bortkastade bollar.

En ny våg av skador och sjukdomar har dragit över HIF den senaste tiden. Långs förhoppningar om en träningsvecka utan avbräck kom ganska snart på kant.

– Vi hade behövt kunna gnugga med full trupp. Samtidigt är detta inget man kan kontrollera utan vi får försöka göra det bästa av situationen med de spelare som är tillgängliga.

Mot IFK Skövde saknas Gustaf Hallén (skadad) och Hampus Dahlgren (sjuk). Men även målvakten Markus Mattsson och niometaren Ian Martin har varit krassliga den senaste tiden.

Mot IFK Skövde, tre poäng före HIF i tabellen, hoppas Lång ha hittat nycklarna till deras utgrupperade 3–2–1-försvar.

– Vi har tittat ganska noga och försökt hitta deras svagheter. Vi har letat en mot en- och två mot två-situationer där vi kanske kan skaffa oss fördel.

HIF reser till Skövde runt lunchtid i dag.

– Vi diskuterade om vi skulle åka dagen före, men kom fram till att vi kör det här upplägget. Det blir ett matstopp på vägen.