Sport

Länslagen lyfter i tabellen

Tyngdlyftning Artikeln publicerades
Olofströms Philip Karlsson fixade 110 kilo i stöt.
Foto: Rolf-Arne Kulle
Olofströms Philip Karlsson fixade 110 kilo i stöt.

Olofström FK:s tyngdlyftningsherrar hänger fint med i division 1 och Ronneby AK:s damer leder södra gruppen i division 2 och är fjärde bästa lag av 21 i tvåan.

– Vi hoppas bli ett stabilt mittenlag i ettan precis under elitserien. Det var gott att några av våra äldre lyftare ställde upp när det blev återbud, säger Olofströms ledare David Biske.

– Ronnebys damer är stabila och har chansen att ta ännu ett steg uppåt i seriesammanhang, .

Olofströms herrlag lyfte hem 1 424 poäng när andra omgången av serielyftninen arrangerades i Vinslöv. Resultatet var 54 mer än i första omgången och det finns mer att hämta. Främsta poängplockare denna gång var Adam Biske (301) och Philiph Karlsson (246). Biske satte personligt rekord i stöt med 148 kilo och hade 256 totalt.

Ronneby AK:s herrar tappade i första omgången då en lyftare saknades. Nu blev det i division 2 1 284 poäng och laget är nu fyra i gruppen. Mikael Andersson, Michael Olsson och unge Johan Pettersson lyfte bra.

Ronnebys damer gjorde i första omgången klubbrekordet 644 poäng och hade i Vinslöv 632. Laget har ett ankare i form av Maria Hjalmarsson som med sina totala 165 kilo är klart över kvalgränsen till SM i sin viktklass. Klubben har väldigt många unga tjejer på gång.

Olofström FK:s damer var tvåa efter Ronneby senast, men nu saknades två lyftare och det blev bara 304 poäng.

– Det var både jobb och sjukdomar som gjorde att vi inte fick fullt lag och trillade ner till bottenplats i gruppen, säger David Biske.

I ungdomsserien ligger Ronneby på åttondeplats av 15 lag. Nästa omgång i seriesammandragning går i Olofström, under den andra helgen i mars.