Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Länslagen lyfter i tabellen

Olofström FK:s tyngdlyftningsherrar hänger fint med i division 1 och Ronneby AK:s damer leder södra gruppen i division 2 och är fjärde bästa lag av 21 i tvåan.
Tyngdlyftning • Publicerad 13 februari 2018
Olofströms Philip Karlsson fixade 110 kilo i stöt.
Olofströms Philip Karlsson fixade 110 kilo i stöt.Foto: Rolf-Arne Kulle

– Vi hoppas bli ett stabilt mittenlag i ettan precis under elitserien. Det var gott att några av våra äldre lyftare ställde upp när det blev återbud, säger Olofströms ledare David Biske.

– Ronnebys damer är stabila och har chansen att ta ännu ett steg uppåt i seriesammanhang, .

Annons

Olofströms herrlag lyfte hem 1 424 poäng när andra omgången av serielyftninen arrangerades i Vinslöv. Resultatet var 54 mer än i första omgången och det finns mer att hämta. Främsta poängplockare denna gång var Adam Biske (301) och Philiph Karlsson (246). Biske satte personligt rekord i stöt med 148 kilo och hade 256 totalt.

Ronneby AK:s herrar tappade i första omgången då en lyftare saknades. Nu blev det i division 2 1 284 poäng och laget är nu fyra i gruppen. Mikael Andersson, Michael Olsson och unge Johan Pettersson lyfte bra.

Ronnebys damer gjorde i första omgången klubbrekordet 644 poäng och hade i Vinslöv 632. Laget har ett ankare i form av Maria Hjalmarsson som med sina totala 165 kilo är klart över kvalgränsen till SM i sin viktklass. Klubben har väldigt många unga tjejer på gång.

Olofström FK:s damer var tvåa efter Ronneby senast, men nu saknades två lyftare och det blev bara 304 poäng.

– Det var både jobb och sjukdomar som gjorde att vi inte fick fullt lag och trillade ner till bottenplats i gruppen, säger David Biske.

I ungdomsserien ligger Ronneby på åttondeplats av 15 lag. Nästa omgång i seriesammandragning går i Olofström, under den andra helgen i mars.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons