Sport

Lantto utsedd till Sveriges bästa mittfältare i division 2

fotboll Artikeln publicerades
FKK-Räppe Jonas Lantto
Foto: Staffan Lindbom
FKK-Räppe Jonas Lantto

FK Karlskronas mittfältare Jonas Lantto vann inte helt oväntat priset som Sveriges främste mittfältare den gångna säsongen.

Själv blev han lite överraskad.

– Det var fler som hade gjort mer mål än mig, säger Lantto.

Blekinge fortsätter att producera vinnare när Unibet 2:an utser Sverige bästa division 2-spelare. I hade FKK med spelare i alla kategorier. Men det vara bara Jonas Lantto som vann som landets främsta mittfältare.

– Division 2 kryllar av yngre talanger, men på mittfältet denna säsong har kirunasonen och den mångårige Gefleprofilen visat att gammal är äldst. Med Jonas Lantto i laget är FK Karlskrona redan en bra bit på vägen i förberedelserna inför återkomsten till division 1, säger Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an.

Vinnaren själv blev glad när Blekingesport berättade att han hade vunnit.

– Det var lite överraskande. Men det har varit en helt okej säsong även om vi gick ner oss lite på slutet. När vi gick upp så valde jag att fortsätta ett år till. Annars var det meningen att det bara skulle bli en säsong, säger Lantto.

Och nu ser han fram emot cupmötet mot Malmö FF.

– Jag hoppas vi både har tur med vädret och att det kommer lite publik. Det kommer verkligen bli kul att få spela den matchen.

Ifjol var det Asarums mittfältare Chinedue Stephan Madueke som lyckades med bedriften att kamma hem priset. 2016 vann Sebasian Halle, FKK, som främste målvakt.

Slutvinnarna tilldelas 15 000 kr var, där 10 000 kr går till föreningen och 5000 kr går till spelaren.

Sveriges bästa division 2-spelare 2019:

Bästa målvakt: Tomas Adell, IFK Luleå, Norrland

Bästa försvarare: William Prtic, Täby FK, Norra Svealand

Bästa mittfältare: Jonas Lantto, FK Karlskrona, Östra Götaland

Bästa anfallare: Linus Lamu, Örebro Syrianska, Norra Götaland

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.