Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Larsson: ”Jag är ett stort fan av Viktor Gustafson”

I går landade hårdsatsande Mjällby AIF sitt sjunde nyförvärv.
– Måste jag säga ett namn av de sju så nämner jag Viktor Gustafson. Jag är ett stor fan av Viktor Gustafson, säger Mjällbys sportchef Hans Larsson.
HÄLLEVIK • Publicerad 21 december 2017
Den här säsongen var de arga konkurrenter. 2018 spelar Viktor Gustafsson och David Löfquist i samma lag.
Den här säsongen var de arga konkurrenter. 2018 spelar Viktor Gustafsson och David Löfquist i samma lag.Foto: BO AKESSON

Det råder ingen tvekan om Mjällby AIF:s intentioner.

Kvalförlusten mot Örgryte sved och svider fortfarande.

Annons

– Man får försöka komma över det tråkiga slutet på förra säsongen genom att sätta fokus på nästa. Samtidigt får jag väl också säga att vi överpresterade sett till förutsättningarna, säger ordföranden Magnus Emeus.

Emeus hymlar inte om vad som gäller för 2018:

– Vi kom tvåa 2017. Vill man då bli bättre går det inte att ha någon annan målsättning än att vinna serien.

– Egentligen är det väl tränare och spelare som sätter målsättningen i gruppen, men jag vill också vinna, säger Larsson.

Emeus tycker att Mjällby AIF är på väg att bygga förutsättningar för ett vinnande lag och en vinnande förening.

– Ekonomiskt är vi sannolikt på väg mot det planerade miljonöverskottet. Sportsligt har vi analyserat förra säsongen och tittat på hur vi behövde förstärka truppen. Jag tycker Hans Larsson och tränaren Jonas Andersson gjort ett fantastiskt jobb så här långt. Man kan alltid önska mer, men vi har skapat förutsättningarna nu. Vi har fått in spelare som vi verkligen ville ha, säger Emeus.

Värvningsstrategin har varit medveten. Mjällby har undantagslöst, Jacob Bergström, Ronneby BK, undantagen, värvat spelare från seriekonkurrenterna. Två från FK Karlskrona, två från Husqvarna, en från Skövde och en från Kristianstad.

– Det är spelare vi sett i två matcher. Det blir mycket lättare då att se vad de går för. Vi har haft många namn på den listan, säger Larsson.

Mjällby AIF som namn, Mjällby AIF som förening och Mjällby AIF:s ambitioner attraherar fortfarande spelare, trots serietillhörigheten.

– Det har varit betydligt lättare att värva den här gången. Vi har fortfarande ett namn och vi var nära att gå upp. Sådant lockar. Vi får namn och filmer på spelare från precis alla världens hörn, men numera lägger vi nästan ned sådana projekt direkt därför att vi inte har råd att ta hit dem för testspel, säger Larsson.

Annons

Med sju nya spelare in och en del ut är Mjällby AIF:s trupp i det närmaste spikad.

– Många skriver att vi ska ha en forward till, men vi har Izuchukwu Emeh, Jacob Bergström, Omar Dampha och Axel Andersson. Dessutom finns Hampus Holgersson, född 2000, son till förre Mjällbyspelaren Mikael Holgersson. Hampus är riktigt lovande.

Kvar att skriva kontrakt med från den befintliga truppen är bara Oskar Sverrisson.

– Det kommer att lösa sig. Oskar räknar jag med till 99,9999 procent, säger Larsson.

Larsson vill inte rangordna sina nyförvärv, men pressad på att nämna just ett namn nämner han Viktor Gustafson.

– Det är en riktigt spännande spelare.

Gustafson räknas som en av fyra innermittfältare i truppen.

– Det är hård konkurrens, men det måste vara konkurrens. Dessutom är flera av våra spelare användbara på olika positioner.

Gustafson hämtades in från seriekonkurrenten FK Karlskrona, liksom Jesper Löfgren. Samtidigt vann Mjällby AIF matchen i matchen om Jacob Bergström.

FK Karlskrona kontrade med att värva Kevin Carlsson, Joel Enarsson och Nassir El Aissati från Mjällby AIF.

Annons

Peter Christenson, sportchef i FK Karlskrona:

– Vi hjälper varandra. Om en spelare hellre vill spela i Mjällby eller FK Karlskrona så är det väl inte mycket att bråka om. Vinnare i det så kallade värvningskriget? Jag ser det inte så. Om en spelare kanske får ut mer i en annan förening och under en annan instruktör så finns det väl bara vinnare på ett annat plan.

FK Karlskrona siktar på att värva in ytterligare en offensiv kraft i truppen.

– Den spelaren kommer inte från Mjällby AIF, säger Christenson med ett leende.

På minussidan räknar Christenson i nuläget bara Kristian Petersson, IF Trion och Emil Franzén som lägger av.

– Alexander Petersson opererar sitt skadade korsband för andra gången den 4 januari och blir borta hela året. Däremot så är Anton Sigvardsson tillbaka i full träning efter sin korsbandsskada när vi drar i gång träningen igen.

Connie NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons