Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ledin på is med Karlskrona HK

Per Ledin är på plats hos Karlskrona HK.
– Jag känner mig mer motiverad än tidigare, säger Ledin efter träningen.
Karlskrona • Publicerad 11 december 2017
Per Ledin gjorde sitt första träningspass med KHK på måndagen.
Per Ledin gjorde sitt första träningspass med KHK på måndagen.Foto: Marcus Palmgren

Annons

När Per Ledin var ledig på marknaden så valde Karlskrona HK att höra av sig till veteranen.

– Jag hade ett snack med tränarna i laget. Och mitt mål har varit att hitta en ny klubb och Karlskrona känns intressant.

Han kommer att träna med laget under hela veckan i jakten på ett kontrakt. Därefter kommer klubben med sportchefen Patric Larsson i spetsen att ta ett beslut om man ska ta in 39-åringen i laget.

– Vi får se vad som händer. Att döma av den första träningen så såg det helt klart bra ut. Han är bra tränad och redo för att ta upp kampen om ett kontrakt, säger tränaren Ove Molin.

Under måndagsträningen spelade han ihop med Joachim Rohdin och Morten Madsen.

– Det är skönt att ha första träningen avklarad. Det är ett skönt gäng och några har jag haft att göra med innan, säger Ledin.

Han har tidigare spelat med bland annat Daniel Gunnarssson, Mattias Karlsson och Konstantin Komarek. Det dröjde inte längre förrän Ledin började öppna munnen och trigga i gång KHK-spelarna.

– Han har energi och kräver en del av sin medspelare. Han vill att alla ska bidra, säger Molin.

Per Ledin har spelat sju mästerskap så här långt i karriären. Senast han spelade i SHL var med Luleå 2015. Ifjol spelade han i Schweiz med Lausanne.

– Jag känner mig mer motiverad än tidigare. Nu har barnen där hemma blivit lite större kan jag fokusera lite mer på hockeyn igen, säger Ledin.

Annons

Björn SkarpsvärdSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons