Tomic spikade igen – HIF fick sin revansch

En svag första halvlek av HIF Karlskorona följdes upp av en stabilare andra halva där Uros Tomic höll tätt under matchens sista åtta minuter.
HIF Karlskrona kunde vinna med 26–24 (12–13).
Handboll • Publicerad 14 december 2019
HIF Karlskrona och Viktor Ahlstrand vill ta revansch borta mot Tyresö.
HIF Karlskrona och Viktor Ahlstrand vill ta revansch borta mot Tyresö.Foto: Staffan Lindbom

Hemmalaget hade 13–12 efter en halvlek där gästerna hade svårt att få till något bra målvaktsspel där Gustaf Banke inte hade någon lyckad start.

Den andra halvleken var den först lik. Dock slarvades en hel del samtidigt som Uros Tomic fick tag i en del avslut mellan stolparna. Med kvarten kvar att spela började pendeln svänga över för HIF där Eric Borgenhäll satte 21–20.

Därefter stod matchen och vägde, men Tomics storspel gav två poäng.