Sport

Säsongen över för Krif: ”Just nu känns allt bara så hopplöst”

Piteå Artikeln publicerades
Deppigt i Krif-lägret efter förlusten.
Foto: Kenny Johansson
Deppigt i Krif-lägret efter förlusten.

Krif föll med minsta marginal i den avgörande matchen mot Piteå.

Krif-backen Josef Ingman beskrev den tunga känslan efter matchen.

– Just nu känns allting bara så hopplöst, säger han.

Det var nära, men Krif räckte inte hela vägen i den avgörande matchen mot Piteå. Krif förlorade den sista playoff-matchen och nu är säsongen över för Blekingarna.

– Just nu känns allting bara så hopplöst, säger en besviken Josef Ingman efter matchen.

Krif har varit ifrågasatta av experter under hela säsongen och när de väl skulle kliva in i matchserien mot Piteå var det många som började prata om det lilla laget från Blekinge.

– Det är som Per (Ljusteräng) sa till en av tidningarna, vi är den lilla bondhålan som slagits mot drakar hela säsongen. Ingen har trott på oss, men vi har gång på gång motbevisat tvivlarna.

Krif började den avgörande matchen bra och satte tryck mot Piteåmålet, men pucken ville inte in. I stället gjorde tidigare Krif-spelaren August Tornberg 1–0 på ett backskott i mitten av den första perioden.

– Jag tycker inte att något av deras två mål kommer rättvist i matchen, det är egentligen två chanspuckar som de bara slänger mot mål som går in. De har lite stolpe in den här matchen.

Tornberg gjorde även 2–0 innan Josef Ingman reducerade i powerplay för Krif med ett tungt skott och även om lägena fanns för en kvittering så räckte det inte hela vägen.

– Jag tycker att vi trycker ner dem i stort sett hela matchen, men de får in sina lägen samtidigt som vi missar våra. Samtidigt får vi ge kredd till Piteå som gör det bra bakåt, men det är surt att vi inte får in pucken.

Ni har spelat väldigt mycket matcher på slutet, hur kändes kropparna?

– Vi är ett lag som spelare fysiskt och klart att huvudena var lite trötta, men när man väl är ute på isen så är viljan att vinna så mycket större en tröttheten i skallen. Jag tycker att vi kändes piggare än vad Piteå gjorde, men det räckte inte hela vägen i dag.

Går det att sammanfatta er säsong nu eller är allt bara ett enda stort mörker?

– Det är klart att det känns hopplöst nu direkt efter en match och en förlust. Men vi har överträffat allas förväntningar på oss den här säsongen och det känns så tråkigt att vi inte kan få fortsätta att göra det.

Krif-tränaren Per Ljusteräng var besviken efter matchen, men gav sig på en sammanfattning.

– Vi föll med flaggan i topp, det är mycket att smälta just nu när säsongen precis tagit slut. Vi gör två riktigt bra matcher mot dem och sätter de under press i dag med. Dock är vi lite för omständiga och stundtals har vi svårt att komma in i deras zon och då blir det tufft.

Ishockey, playoff 3 till kvalserien

Piteå–Krif 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)

Målen, Krif: Josef Ingman.

Visa mer...