Sport

Lusth svingar hårt mot KHK:s konkurrent

Ishockey Artikeln publicerades
Karlskrona HK:s tränare Mats Lusth tycker till om ledningen i Mora IK
Foto: Staffan Lindbom
Karlskrona HK:s tränare Mats Lusth tycker till om ledningen i Mora IK

Karlskrona HK:s tränare Mats Lusth ger i Sportbladet en rejäl känga till de styrande i allsvenska Mora IK, som är Lusths moderklubb.

– Det är för mycket okunnigt folk som sitter på våning två och tre på kansliet, säger han till tidningen, med en markering mot vd:n Peter Hermodsson.

Mats Lusth följer Karlskrona HK:s konkurrenter och kanske moderklubben Mora lite extra.

Efter Moras kick av tränaren Jeff Jacobs säger KHK-tränaren så här till Sportbladet:

– Min grundkritik är att ledningen har blivit större än föreningen, och så får det inte vara. Det är alltid klubbmärket som gäller och alla beslut ska tas för föreningens bästa. Jag tycker det är för mycket okunnigt folk i ledningen och Mora IK drivs inte framåt.

Det är styrelsen och den operativa ledningen med Peter Hermodsson, klubbdirektör, och sportchefen Peter Iversen som får klä skott för Lusths svingar.

– Och Hermodsson är högst upp, han är vd eller vad nu titeln är. Ska man jobba för Mora IK så är det inte för att få en högre social status eller en titel. Man ska brinna för föreningen. Det är kanske dags att kika på hur ledningen jobbar, sopa rent och få in frisk luft.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.