Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Matchfixning: ”Ett hot även i länsserierna”

Boken ”Matchfixning – Hotet mot nationalsporten” blev startskottet för Blekinge IF, Sisu och Blekinge FF.
Nu ska länets fotbollsföreningar utbildas i sätt att upptäcka och motverka matchfixning.
Sölvesborg • Publicerad 4 maj 2018
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

– När diverse spelbolag tillhandahåller spel i lägre divisioner är problemet inte längre endast ett elitproblem. Det är potentiellt även i distriktsserierna, säger Blekinge Fotbollförbunds kanslichef Magnus Karlsson i ett pressmeddelande.

För att sprida kunskap om företeelsen bjuder Blekinge Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna och Blekinge Fotbollförbund in Tobias Tibell till Blekinge.

Annons

Tobias Tibell är förbundsjurist på Svenska Fotbollförbundet och föreläser den 22 maj i Furulundsskolans aula i Sölvesborg. Föreläsningen är kostnadsfri och riktar sig till spelare, ledare och domare i Blekinges fotbollsföreningar.

– Hittills är fotbollen den idrott som tydligast påverkats och här tar Blekinges organisationer ett viktigt första steg för att motverka spridning i vårt distrikt, säger länsidrottschef Patric Nilsson.

Under kvällen den 22 maj bjuds alla Blekinges fotbollsföreningar in för att lyssna och få svar på frågor, men förhoppningen är att diskussionerna sedan förs på hemmaplan, i respektive förening.

– Vi hoppas att föreläsningen ska skapa förståelse för vilka risker som finns, både för den enskilde, för föreningarna och idrotten i helhet. Den förståelsen kan vi, tillsammans med föreningen, sedan arbeta vidare med och sprida i hela föreningen, säger idrottskonsulenten Stefan Rubensson vid SISU Idrottsutbildarna.

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons