Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mörrum avgjorde i sista perioden

Mörrums GoIS håller greppet om andraplatsen i kvalserien efter seger med 4–2 i det jämna derbyt borta mot Olofström IK.
Olofström • Publicerad 27 mars 2018

– Vi visste att det skulle bli tufft för OIK ville gärna vinna mot oss. Vi gjorde inte grovjobbet i första perioden och även bitvis i andra. I tredje bestämmer vi. Tre poäng det viktiga, trots att inget var gratis i kväll. Nu är vi med i serien och skall satsa allt framöver, säger Mörrums biträdande tränare Torbjörn Svensson.

OIK:s tränare Temuu Elomo var riktigt besviken, trots att laget var bra halva matchen.

Annons

– Vi gör inga mål, trots chanser. Vi spelade bra i första perioden, men det verkar som spelarna är rädda att få ett blåmärke och tar inte striden framför deras kasse. Sedan var det några som bara gled omkring och tittade på pucken. Vi tappar för lätt i mittzon och rutinerade Dave Lindarv och Andreas Grönqvist gör vad de vill, när vi inte tacklade.

– Nu får visa heder i matcherna som återstår och vinna mot Sävsjö på torsdag, säger Elomo.

OIK inledde bra och fick med sig en utvisning. Yuto Osawa kunde ge OIK 1–0 med ett snärtigt skott. Mörrum kom tillbaka efter målet ett par minuter, men sedan var det mycket OIK. Laget hade tryck, men offrade sig inte i avsluten. Mörrum utnyttjade sedan en av de få chanserna när Marcus Niemi helt fri fram kassen rakade in 1–1. Mörrum kom igen sista minuterna i perioden.

Gästerna startade bäst i andra, men OIK tog sig samman och förde spelet. Laget hade ett skott i insidan på stolpen i mitten på perioden genom Anton Malmberg. Anton gjorde dock minuterna senare 2–1 precis efter Mörrum blivit fulltaliga. OIK var nära 3–1. David Norrman var fri och drog målvakten, som dock fick upp plocken och räddade suveränt. Efter slarv och misslyckad passning i egen zon kunde Andreas Grönqvist tacka och kvittera.

OIK hade numerärt överläge direkt i tredje perioden utan att uträtta det minsta. Mörrum var sedan hetare hela perioden. Efter att klarat ännu en utvisning sköt förre olofströmsspelaren Joakim Sydegård 2–3. Mörrum vinner sedan de flesta närkamperna och har något mer av spelet. OIK plockar ut målvakten efter 17.59. Med nio sekunder kvar skjuter Alexander Molldén 2–4 i öppen kasse.

bild 1/5
Olofström-Mörrum
Olofström-Mörrum
Olofström-Mörrum
Olofström-Mörrum
Olofström-Mörrum
Olofström-Mörrum
Olofström-Mörrum

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons