Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

KHK föll – allt avgörs i sista omgången

Karlskrona HK lyckades inte säkra slutspelsplatsen mot Modo.
Modo vann med 5–3 och nu väntar en riktig nagelbitare i sista omgången då tre lag slåss om två slutspelsplatser.
KARLSKRONA • Publicerad 6 mars 2019
bild 1/9

Karlskrona har fortfarande saken i egna händer i händelse av seger hemma mot Pantern, men bakom lurar Västervik och Södertälje, båda två poäng efter KHK, som har 75 poäng.

Karlskrona HK fick direkt ett par chanser att ta ledningen i den första perioden efter två Modo-utvisningar, men lyckades inte utnyttja sitt spel i numerärt överläge i fyra minuter.

Annons

Den första perioden blev tät och intensiv där båda lagen skapade en hel del chanser, men både KHK-målvakten Robin Johansson och Erik Hanses i Modo höll tätt.

Andra perioden blev olycklig för KHK. Modo fick ett tidigt ledningsmål och så kom då 0–2-målet där utvisade Modospelaren Magnus Häggström kom in på isen samtidigt som utvisade KHK-spelaren Viktor Liljegren. Häggström var starkast i den duellen och lyckades göra 0–2.

0–3 kom i powerplay, men viktigt var att Linus Karlsson kunde kvittera med åtta sekunder kvar av perioden efter fint förarbete av Kyle Osterberg och Josef Ingman.

Tredje perioden inleddes olyckligt för KHK med 1–4-målet som slank in mellan benen på Robin Johansson. Efter det lyckades KHK aldrig hämta sig även om August Nilssons 3-5-kvittering några minuter före slutet ingav visst hopp.

Här saknas innehåll

Det kan också räcka med två poäng för KHK för då spelar det ingen roll hur det går för jagande Västervik i bortamatchen mot Tingsryd.

Alternativt att Tingsryd besegrar Västervik, då spelar det definitivt ingen roll hur det går mellan Karlskrona HK och Modo i kampen om en slutspelsplats.

I nuläget är Västervik, som är enda lag under strecket som har en teoretisk chans att nå slutspel av lagen under strecket, fem poäng efter Karlskrona HK.

Connie NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons