Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mjällbyduo klar för spel i Asarum

Ny tränare häromveckan.
Två nya spelare i dag.
Asarums IF/FK börjar få ordning på division 2-truppen.
Karlshamn • Publicerad 29 december 2017

Blivande 20-åringarna Christian Akannoh och Ayonoga Odunayo är klara för spel på Asarums IP kommande säsong.

Christian Akannoh, till vänster, och Ayonoga Odunayo byter Mjällby AIF mot Asarums IF/FK.
Christian Akannoh, till vänster, och Ayonoga Odunayo byter Mjällby AIF mot Asarums IF/FK.Foto: Asarums IF/FK

– De har varit i Sverige i sex månader och har spelat i Mjällbys U19-lag, berättar Johannes Nilsson i Asarums sportgrupp.

Annons

Nye tränaren Mats ”Matte” Andersson, senast i just Mjällby, känner så klart till de båda offensiva spelarna och har gett tummen upp.

– Det är Tomas Andersson Borstam som har tipsat oss och de har fått goda vitsord av både Hasse Larsson och ”Bagarn” Rosengren, säger Nilsson.

Asarums sportgrupp tror och hoppas att division 2 är ett lagom steg för de båda nigerianerna och att de kommer att fortsätta att utvecklas.

Klubben har även förlängt med en hel del spelare. Målvakten Kim Olsson är klar för en fortsättning, liksom Rikard Östlin, Marcus Gustavsson, William Johansson och David Samuelsson.

– Och så lyfter vi upp en hel del yngre spelare, berättar Jens Nilsson, också med i Asarums sportgrupp, och nämner exempelvis Alexander Andersson och William Ohnysson.

En del frågetecken kvarstår.

– Vi har bra spelare i vår förening och det är många som rycker i dem, säger Nilsson.

Filip Ancker Book har redan lämnat för Bromölla och Filip Brorsson drar till Hällaryd. Anton Jonsson studerar liksom Robin Gustavsson i Kalmar. Var dessa båda hamnar återstår att se.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons