Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nytt landslagsuppdrag för Ilestedt

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson har plockat ut den blågula truppen till Algarve Cup.
Sölvesborgstjejen Amanda Ilestedt är en av beståndsdelarna.
Fotboll • Publicerad 11 februari 2019
Amanda Ilestedt är en av spelarna i truppen som drar till Algarve Cup.
Amanda Ilestedt är en av spelarna i truppen som drar till Algarve Cup.Foto: Jessica Gow/TT

Bayern München-anfallaren Fridolina Rolfö är tillbaka i spel, men får inte plats i fotbollslandslagets trupp till Algarve Cup om ett par veckor. Någon petning av konkurrensmässiga skäl handlar det dock inte om.

– Vi bedömer att hon behöver mer speltid. Det är en spelare som vi vill ha med framöver. Hon har haft lite skadeproblem men spelade 30 minuter i går (söndag), så vi hoppas att hon till matcherna mot Tyskland och Österrike ska vara i bra slag, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Annons

Däremot är både Hedvig Lindahl och Nilla Fischer, givna i en VM-trupp i sommar, tillbaka efter att ha tillåtits stå över den senaste landslagssamlingen. Även Piteås Madelen Janogy, som gjorde ett piggt inhopp i landskampen mot Sydafrika senast, får plats.

Algarve Cup spelas 25 februari–6 mars. Sverige möter Schweiz den 27 februari och Portugal den 1 mars. Placeringsmatcher spelas sedan den 6 mars.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons