Sport

OIK-tränarens summering: ”Pinsamt”

Olofström Artikeln publicerades

Det mesta saknades hos Olofström IK när laget föll hemma mot Grästorp IK med 2-5.

– Pinsamt! Ingen ville visa något i dag och då vinner man inga matcher. Jag är både arg och besviken på killarnas inställning. Vi spelar i alla fall kvalserien mot division 1, säger tränaren Teemu Elomo.

Lagkaptenen David Norrman hade inget försvar mot dagens mycket svaga insats.

– Vi är inte i närheten, trots att vi möter ett svagt Grästorp. Vi åker bara kring och väntar vad som skall ske. Vi gör vår sämsta match på hela säsongen. Vi får be publiken om ursäkt och komma ut som ett bättre lag nästa match, säger Norrman.

OIK började annars bra i första perioden. Efter dryga fem minuter sköt Robin Rolandsson 1–0 sedan David Norrman arbetat fram pucken. OIK hade ett par bra chanser till de första tio minuterna, men offerviljan framför motståndarkassen saknades. Sedan OIK drällt med pucken i egen zon kunde gästerna kvittera.

Grästorp ville lite mera och det gav även utdelning till 1–2 efter 15.12. OIK:s främsta anfallstrio Norrman, Rolandsson och Mattias Andersson skapade sedan klara lägen, men fick inte till avsluten.

Samma formation hade bra tryck i början på andra, men det blev inte mer. Perioden som helhet var svag och det hände väldigt lite framför målen. OIK hade dock en jättechans genom Adam Malmberg, men avslutet gick precis utanför. Med 38 sekunder kvar åkte OIK på en utvisning och det tog Grästorp 12 sekunder att göra 1–3.

Matchen avgjordes direkt i tredje med 1–4. Visserligen reducerade OIK efter 7.01 genom Michael Paquette, men det gav ingen extra energi. OIK förmådde inte lyfta spelet och Grästorp hade inga besvär att försvara sig. Laget fick även 2–5 lite billigt sedan ett inspel bakom kassen tagit på en hemmaskridsko och in i nät.

Olofströms IK–Grästorp 2–5 (1–2, 0–1, 1–2)

Målen, Olofström: Robin Rolandsson, Michael Paquette.