Ojala visade vägen

Viktor Ojala blev matchvinnare med fyra mål och en assist när Olofström IBK besegrade gästande Warberg IBF med 7–5.
Nykomlingarna OIBK befäste därmed sin andraplats i serien.
Olofström • Publicerad 20 januari 2018

– Klart jag är väldigt nöjd. Vi hade bra rull i vår femma och spelade bra defensivt. Vi i OIBK spelar alltid för seger och har en otroligt bra förstafemma med flera klasspelare. Vi i andrauppställningen brukar spela för 0–0 och sedan gör de andra målen, säger Ojala.

– Vi blev lite konfunderade när Warberg spelade väldigt defensivt. Vi fick inte upp det vanliga tempot med snabba anfall och då också tryck. Jag är ändå nöjd. Laget är homogent och vi vinner rättvist, säger tränaren Andrej Jovic.

bild 1/6

Spelet var avvaktande första tio minuterna och OIBK kom inte till mer än någon bra chans. Efter dryga tio minuter blev det numerärt överläge för OIBK. Efter fint powerplay dundrade Robin Mourujärvi in 1–0. Viktor Ojala presenterade sig bara 20 sekunder senare. Efter att dragit två motståndare sköt han 2–0.

– Inte så vanligt jag gör sådana mål utan det blir mest att raka in bollen från nära håll, säger Ojala.

OIBK spelade sedan väldigt bra, men mitt i pressen reducerade Warberg i en omställning. Warberg var det bättre laget i början på andra perioden och kunde också kvittera. Men OIBK spelade åter upp sig i mitten på perioden. Ojala styrde in ett långpass från Jani Pakkala och följde upp med att direktskjuta 4–2 efter pass från Tobias Karlsson.

Sista nio minuterna hade Warberg några bra möjligheter, men målvakten Kim Wiberg höll säkert tätt. OIBK åkte på en utvisning i början på tredje perioden och Warberg reducerade. Mattias Mikkonen återställde ordningen. Efter ett fint pass från Mourujärvi drog sig Mikkonen in framför mål och lyfte snyggt in 5–3. Gästerna reducerade nästan omgående och sedan sköt Jonathan Torikka 6–4. I slutminuten slarvade hemmaförsvaret och vips kom 6–5. Gästerna plockade ut målvakten, men då rakade Viktor Ojala in 7–5 i tom bur.