Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Olofström jagade bort nedflyttningsspöket

Nedflyttningsspöket är borta och Olofström BS kan titta uppåt i allsvenska tabellen efter klara 15–5 mot bottenlaget BK June, Jönköping.
Blekinge • Publicerad 8 april 2018

– Vi har fyra raka vinster och sistaplatsen är ett minne. Våra nya spelare har fått hela laget att höja sig, säger OBS Pontus Persic som slog säsongsbästa med sina 918 poäng.

Poängstark trio i Olofströms BS: Dennis Vrabac 947, Pontus Persic, 918, Rasmus Hagelberg, 935.
Poängstark trio i Olofströms BS: Dennis Vrabac 947, Pontus Persic, 918, Rasmus Hagelberg, 935.Foto: Rolf-Arne Kulle

– Sedan jag kom till OBS har alltid våren varit bäst för mig. Skönt att vi tänder till på alla händer. Vi vet vad som gäller och går allt vår väg sista helgen kan vi slippa kval för att hålla oss kvar. Vi skall träna extra för att vara förberedda inför kommande matcher, säger Persic.

Annons

OBS inledde med 5-0 i första serien och hade 7–3 efter två serier. Laget fortsatte att hålla i spelet via 8–2 och 3 440 i slagning de två avslutande serierna. Paret Dennis Vrabac (947) och Rasmus Hagelberg (935) är oerhört stabila och vinner nästan alla sin matcher.

Trolle BK spelade mycket bra i de två sista serierna mot IFK Göteborg då laget gick från 5–5 till 14–6. Ännu finns en chans för Trolle att nå kval mot elitserien. I sista omgången måste Hallandia förlora sina två bortamatcher samtidigt som Trolle vinner sin hemmamatch.

– Vi började dåligt med underläge 1–4, men starkt att resa oss. Ett halmstrå till positivt kval finns, men det är knappast troligt. Vi är ändå nöjda för målet var att hänga kvar i allsvenskan, säger Trolles Sandra Svensson.

Karlskrona BK vann med hela 17–2 mot Tollarps BK. KBK jagar Kulladal F om kvalplats mot allsvenskan. Inför sista omgången måste KBK vinna sina två bortamatcher, medan Kulladal ska tappa en poäng i sin sista match.

Olofström BS F vann bottenmatchen mot Strået på söndagsförmiddagen och lämnade över jumboplatsen, som ger degradering direkt. Laget slog närmare 6 200 poäng och vann med 15–4. Det gäller ändå vinna sista hemmamatchen för att behålla platsen för negativt kval.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons