På torsdag måste Olofströms IBK försöka hålla liv i kvalserien mot Munka-Ljungby.
Då kan Olofström få klara sig utan Mattias Mikkonen, tvåa i poängligan i division 1.
MUNKA-LJUNGBY • Publicerad 18 mars 2018
Mattias Mikkonen åkte från Munka-Ljungby med svåra ryggsmärtor. Frågan är om han hinner rehabilitera ryggen till returmötet på torsdag.Foto: Bo Åkesson

När det kommer till spelare som kan göra poäng så står sig Olofström gott. Alexander Zoric vann poängligan på 65 poäng. Tvåa var Mattias Mikkonen, två poäng bakom.

Mikkonen gjorde sin vana trogen både mål och poäng i det första playoff-mötet till allsvenskan mot Munka-Ljungby, men det kostade.

Annons

– Han kunde varken sitta eller ligga efter matchen, säger tränaren Andrej Jovic.

Mikkonen fick en smäll i ryggen under matchen, men fullföljde ändå tiden ut.

– Så länge han var varm gick det bra, men efteråt såg det verkligen inte bra ut.

Mattias Mikkonen är inte den ende som har problem inför returmötet på torsdag i Olofström.

– Mika Mikkonen har problem med en fot och en axel.

Största problemet Jovic har är kanske ändå hur Munka-Ljungby ska besegras.

– Det är ett bra lag. De är stora och bollskickliga. Samtidigt måste vi ta med oss från den här matchen att vi ska vara med från början, jobba som ett lag och att vi måste ha bollsläpp på alla fem som spelar.

Olofström hade ledningen efter första perioden, men tre Munka-Ljungby-mål på två minuter i andra perioden fick matchen att vända.

– Vi blev hårt straffade där.

Olofström kom ändå tillbaka och var så nära som 5–4 sex minuter in i tredje perioden.

Annons

– Tyvärr fick de göra 6–4 lite för enkelt när det bara var ett par minuter kvar. Då blev det mentalt jobbigt.

Jovic har ändå hopp inför returmötet.

– Det blir inte lätt för dem att komma till vår lada. Där förlorar vi bara två–tre matcher per säsong.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.