Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Olofströmskille i kamp med Europas bästa

Olofströmskillen Marcus Malo gör upp med 60-talet deltagare från tretton europeiska länder när Swedish Open for Disabled avgörs 5–6 augusti.
Olofström • Publicerad 30 juli 2018
Olofströmskillen Marcus Malo, som spelar för Delsjö GK i Göteborg, är en av handigolflandslagets mest rutinerade spelare. Han ett av hemmahoppen i årets Swedish Open for Disabled.
Olofströmskillen Marcus Malo, som spelar för Delsjö GK i Göteborg, är en av handigolflandslagets mest rutinerade spelare. Han ett av hemmahoppen i årets Swedish Open for Disabled.Foto: Svenska Golfförbundet

I början på nästa vecka avgörs Swedish Open for Disabled – Sveriges största internationella golftävling för spelare med funktionsnedsättning på GolfStar Lindö utanför Vallentuna.

Bland hemmahoppen syns flera VM–, EM– och SM–medaljörer från svenska landslaget, bland annat Marcus Malo, Olofströmssonen som numer spelar för Delsjö GK i Göteborg och som var med och vann VM 2014.

Annons

Här kan du läsa i BLT och i Sydöstran när Malo tävlade i Blekinge i fjol.

Swedish Open for Disabled spelas varannat år och har lockat både den svenska eliten och ett antal skickliga internationella spelare under drygt två decennier. I år arrangeras tävlingen av Huvudstadens GK och GolfStar Lindö utanför Vallentuna i Stockholm. Tävlingen avgörs i sex klasser beroende på golfhandicap och funktionsnedsättning. Deltagarna har varierande funktionsnedsättningar som amputerad, cp-skada, synnedsättning, stroke, kortväxt och rullstolsburen. I år har tävlingen dessutom utökats med klasser för kategori 2 – personer med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons