Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Opartisk journalistik?

I onsdagens tidning gick det att läsa att Karlskrona HK:s J-18 lag i ishockey miste sin plats i J-18 elit, vilket naturligtvis inte är så bra för KHK:s verksamhet.
INSÄNDARE • Publicerad 22 mars 2018
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det stod dock inget om hur tråkigt det var att inte Olofströms IK, det andra länslaget i samma kvalserie, inte tog klivet upp i nämnda högre serie, eller vilken prestation OIK gjort efter att för första gången med små medel kvalificerat sig för kval uppåt.

Att sedan påstå att det inte är bra för länets ungdomar som ”vill något” med sin hockey är rent absurt.

Foto: magnus_arwidson
Annons

Är övertygad om att de flesta ungdomsspelare i länet verkligen vill något med sin ishockey utan att för den skull tvunget vilja tillhöra KHK:s organisation, utan väljer att utvecklas i sin hemmamiljö med de kompetenta ledare som finns i ”övriga” föreningar.

KHK har knutit till sig 16 spelare från övriga Blekingelag som de använt till sitt J-18 lag och endast elva spelare från de egna leden, med tanken att förhoppningsvis kunna utveckla och förädla deras kunskaper, vilket man bevisligen stort misslyckats med.

Det hade kanske varit på sin plats att KHK ser över sin verksamhet och Blekingesports reporter kanske öppnade ögonen och även kunde lyfta upp andra föreningar som gör bra saker med/för sina ungdomslag.

Allt i opartisk journalistisk anda.

Blekingehockeyn

Olofström

Svar till ”Blekingehockeyn”: Hej, och tack för dina synpunkter. Nyhetsvinkeln i texten handlar om problematiken för ett elitlag att få ungdomar att söka sig till länet och förhoppningsvis stanna här om föreningens J18-lag inte längre har elitstatus. Då väljer de med all sannolikhet att söka sig till andra lag och andra län. Om bra hockeyspelare utanför länet söker sig hit, och stannar, kan de hjälpa till att försörja elitlaget med spelare alternativt hamna i någon av länets övriga lag under karriären. Win win.

Det är inte skribenten som säger att det ”inte är bra för länets ungdomar som vill något med sin hockey”, det är KHK-tränaren. I texten går att läsa att OIK-keepern Linus Johansson storspelade och att laget försvarade sig bra.

Sen håller jag med dig om att Olofström, med betydligt mindre medel, gjort en riktigt bra säsong som kvalar till elitserien, men laget var redan innan nämnda match hade spelats utan chans till avancemang. Många av de artiklar vi skriver kommer efter tips, vi kan omöjligt hålla kolla på all idrott som händer i länet. Att KHK var på väg ur J18 elit kom som tips. Så ett tips till dig och till alla som läser det här är, hör av dig/er när någonting bra eller kul är på gång, mejladress: sporten@bltsydostran.se.

Annons

Bosse Johnsson

Ansvarig, Blekingesport

Annons
Annons
Annons
Annons