Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rekord rök när bänkpresserien fortsatte

Närmare 40 lyftare från fem klubbar lyfte i Karlskrona när tredje omgången i styrkelyfts och bänkpress serien avgjordes.
Karlskrona • Publicerad 18 september 2018
Henrik Fredriksson satte klubbrekord i knäböj med 150 kilo.
Henrik Fredriksson satte klubbrekord i knäböj med 150 kilo.Foto: Privat

I den allsvenska serien klassisk styrkelyft ligger TK Trossö på en sjätteplats, men det är mycket jämnt i tabellen och mellan placeringarna fyra till åtta skiljer det cirka 220 poäng.

Trossö har 146 poäng upp till fjärdeplatsen och 78 poäng till nedflyttning när det är en omgång kvar. Det är tre lag som flyttas ned i serien som består av tio lag.

Annons

Flera lyftare gjorde riktigt bra resultat i den senaste omgången där det blev en tuff poängkamp mellan far och son Almqvist. Till slut lyckades Felix lyckades slå pappa Jörgen med 0,24 poäng, 382,61 mot 382,37. Poängen baseras på hur mycket man lyfter och på kroppsvikten. Ju lägre kroppsvikt desto högre koefficient.

I klassen 66 sattes det ett nytt klubbrekord. Det var Henrik Fredriksson som gjorde det i knäböj där han tog 150 kilo.

Håkan Persson, Ramdala IF, slog distriktsrekordet för veteraner i klassen 120 kilo M:2. Persson lyfte 275 kilo vilket var fem kilo mer än det gamla rekordet.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons