Olofströms IBK tappade ledning med 8–3 till 8–8 på 14 minuter.
Till slut blev det ändå seger med 9–8 borta mot Röke IBK i innebandyettan.
– Det var starkt att vi kunde resa oss och ta bonuspoängen, säger OIBK-tränaren Andrej Jovic.
Hässleholm • Publicerad 14 januari 2018
Simon Szychowski gjorde mål för OIBK.
Simon Szychowski gjorde mål för OIBK.Foto: Bo Åkesson

Inför matchen var Röke IBK tabellfyra och Olofströms IBK tabelltrea så att det skulle bli en jämn match var väntat. Det var kanske inte lika väntat hur matchen skulle utspela sig …

Efter två perioder hade OIBK ledningen med 7–3.

– Andra perioden var bra. Vi satte försvarsspelet. Röke var lite paralyserade av det vi gjorde samtidigt som vi var effektiva.

Röke hade inget annat val än att ösa på allt vad de kunde under matchens slutdel.

– Vi var förberedda på att de skulle sätta press på oss i den tredje perioden, menar Andrej Jovic.

OIBK fick en smakstart i den tredje perioden och när Alexander Zoric skickade in 8–3 drygt två minuter in i den såg det ut att bli en klar seger.

Men Röke reste sig. 8–3 blev 8–5 och de hade kontakt igen.

– Det var inte medvetet att vi slutade spela.

Röke kom närmare och närmare i målprotokollet och med tre minuter och 37 sekunder kvar av den tredje perioden var det plötsligt 8–8.

Matchen gick till förlängning och här kunde OIBK:s Mattias Mikkonen avgöra och det blev två poäng.