Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Säsongsbästa i tyngdlyftningen

Den tredje sammandragningen för serierna i tyngdlyftning blev resultatmässigt säsongens bästa för både dam- och herrlag i Olofström och Ronneby.
Olofström • Publicerad 15 mars 2018
Ronneby AK:s tjejer Johanna Kjellsson, Maria Hjalmarsson, Rebecca Ahlenius och Josefin Hassesson toppar division 2 södra efter nytt klubbrekord.
Ronneby AK:s tjejer Johanna Kjellsson, Maria Hjalmarsson, Rebecca Ahlenius och Josefin Hassesson toppar division 2 södra efter nytt klubbrekord.Foto: Rolf-Arne Kulle

Damerna i Ronneby förbättrade sitt klubbrekord från 644 poäng till 657 och är femte bästa lag bland samtliga i division 2.

– Det finns än mer att hämta hos tjejerna och vi ser redan fram mot sista seriesammandragningen i Vinslöv, säger Ronnebys tränare Janne Karlsson.

Annons

– Vi siktar mot division 1 redan nu. Vi tränar tungt för närvarande och hoppas på nytt rekord i Vinslöv. Det känns att jag kan klara mer än 135 kilo totalt framöver, säger Ronnebys Johanna Kjellsson.

OFK:s damer gjorde denna gången helt godkända 611 poäng och är tvåa i södergruppen efter Ronneby.

Olofströms herrar noterade fina 1 544 poäng och det var näst högst bland lagen i division 1. Olofström avancerade till femteplats. Bäst i laget var som vanligt Adam Biske med drygt 300 poäng och han satt nytt personligt rekord i stöt när han klarade 150 kilo.

Tillbaka i laget är Jimmie Lund, som har SM-titlar både som senior och veteran.

– Jag har rehabtränat efter skada. Den delen är inte så kul, så jag ville vara med i leken igen. Mitt mål är ny medalj i veteran-SM som hålls här hemma i Olofström, säger Lund.

Simon Torikka blir bättre och bättre och hade nu 265.50 poäng efter totala 223 kilo.

– Jag är nöjd med personligt i stöt med 125 kilo, men hade hoppats på några kilo till i ryck, säger Torikka.

Årets klart bästa poäng med 1 326 blev det för Ronneby. Laget har gått från sjätteplatsen till andra i södra gruppen av division 2 och är nu nia bland 28 lag.

Som vanligt lyfte förre svenske mästaren Michael Olsson stabilt och var poängmässigt bäst i Ronneby.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons