Sport

Seifert: ”Vi behöver bli grisigare!”

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Jonas Gustafsson

Fem träningar med en ny röst.

Har Sebastian Seifert hunnit sätta sin prägel på HIF Karlskrona?

– Han har konkreta tips och idéer som är lätta att ta till sig, säger kaptenen Nicklas Grundsten.

Spelarna i seriejumbon är vana vid förändringar på bänken. I våras ersattes Ulf Schefvert av Karl-Johan Lång och nu är det den senare som har fått gå.

– Bytet var omtumlande. Vi måste kunna erkänna att det är ett tecken på att vi inte har lyckats som lag, säger Grundsten.

Vad händer nu?

– Nu gillar vi läget. Alla stöttar ”Sibbe” och tror stenhårt på det här. Han kommer med enkla tips som är enklare att ta till sig än 100 nya kombinationer, vad vi kan förbättre med små medel.

Sebastian Seifert vet var han ska sätta in stöten.

– Jag såg det innan detta blev aktuellt, säger han och tänker på nyanställningen. Jag jämförde en match i början av säsongen och en som spelades mellan jul och nyår. Spelarna höll bollen lite för länge och det var ingen som vågade gå rakt mot mål, det blev åt sidan i stället.

”Är det bra säger jag det och är det skitdåligt säger jag det. Jag kommer inte att jamsa med och tycka synd om någon.”

 

– Jag är rak och ärlig. Är det bra säger jag det och är det skitdåligt säger jag det. Jag kommer inte att jamsa med och tycka synd om någon.

Spelartruppen har matats med en hel del i filmväg. Dels har torsdagens motståndare Lugi gåtts igenom, men framförallt har fokus legat på det egna spelet.

– Det var ”Sibbes” reflektioner på vad vi har gjort bra och mindre bra, säger Grundsten.

Lagkaptenen Nicklas Grundsten har fått en ny tränarröst att lyssna till.
Foto: Jonas Gustafsson
Lagkaptenen Nicklas Grundsten har fått en ny tränarröst att lyssna till.

Var det lätt att ta till sig?

– Även om man alltid ska vara mottaglig varje dag och på varje träning blir det lättare med en ny röst. Alla blir mer på tårna.

Truppen har även hunnit med att diskutera hur spelet ska se ut framöver. En skillnad måste till enligt Ystadsprofilen Seifert:

– Vi behöver bli lite grisigare. Det går inte att vinna matcher på skönspel. Vi ska vara grisiga i både försvar och anfall, riktig gnetarhandboll för vi har inte råd att få tio kontringsmål i nacken.

Nicklas, har ni varit för snälla?

– Ja och nej. Det där har man nog sagt i alla lag jag har spelat i. Man kan alltid höja sig. Jag tycker ändå inte att det är där som vi har brustit mest. Vi har inte fått ihop helheten, tajmingen i både försvar och anfall. Vi har inte satt lägena för att kunna dela ut mycket stryk.

– Det där hänger ihop med att hamna rätt. Gör du det är det enklare att ge en sjysst smäll.

Fortsättningen blir av det spännande slaget. HIF Karlskrona gör en omstart, med en ny tränare, och drar i gång denna borta mot Lugi.

– Det är en svår bortamatch, men vi visade där i höstat att vi var det bättre laget. Små detaljer gjorde att vi inte fick betalt, säger Grundsten.

– Sedan har vi ett gäng superviktiga hemmamatcher mot de andra bottenlagen. Det är bara att vara krass och se på tabellen – vi måste vinna de matcherna. Nu är det upp till bevis.

Sebastian Seifert:

– Jag hade gärna haft en veckas träning till med laget, men det är lika bra att ta tjuren vid hornen. Visst, vi har att jobba på men det vi ska göra är inte helt annorlunda mot hur de har gjort det tidigare – vi ska bara göra det lite bättre.