Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ernebrand: ”Vi ska vara stolta”

Redan klara kvalserievinnaren Kalmar HC mot redan klara kvalserietvåan Mörrums GoIS.
Den matchen vann Kalmar med 5–1.
Men mycket talar för att Mörrum gör Kalmar sällskap upp i hockeyettan nästa säsong.
Kalmar • Publicerad 4 april 2018
Division 1 eller inte? Andreas Ernebrand och Mörrums GoIS får helt enkelt vänta och se ett tag till om andraplatsen i kvalserien räcker. I kvalserieepilogen, borta mot Kalmar, blev det i alla fall stryk.
Division 1 eller inte? Andreas Ernebrand och Mörrums GoIS får helt enkelt vänta och se ett tag till om andraplatsen i kvalserien räcker. I kvalserieepilogen, borta mot Kalmar, blev det i alla fall stryk.Foto: Bo Åkesson

– Vi får avvakta den allsvenska kvalserien och se lite hur det faller ut geografiskt, men det ska mycket till för att vi inte ska gå upp. Vi får fira när beslutet kommer, säger Mörrums tränare Andreas Ernebrand.

Tillsammans med assisterande tränaren Torbjörn ”Tuben” Svensson har Ernebrand för andra säsongen i rad lotsat Mörrum mot framgång. Det började så smått i fjol och den här säsongen har laget höjt ribban ytterligare.

Annons

– Vi ska vara stolta över den här säsongen, menar Ernebrand.

Den sista kvalseriematchen mot Kalmar var annars så inte så mycket att orda om.

– Sett över hela matchen så var det en rätt avslagen historia. Jag är nöjd med hur vi växte in i den första perioden som vi avslutade bra efter ett billigt ledningsmål för Kalmar.

Lagkaptenen Dave Lindarv rundade i omklädningsrummet efteråt genom att överlåta ordet till Marcus Niemi som tog ton och sjöng ut säsongen.

– Det är väl inte helt bestämt, men mycket talar för att det var Marcus sista match för Mörrum och i karriären, säger Ernebrand.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons