Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skoglund: ”Ingen idé är för dålig”

Karlskrona HK:s klubbchef är ersatt av en kvartett.
– Vi har ingen mirakelmedicin eller trollspö. Nu handlar det om att ingjuta mod och energi i alla och se till att vi spelar oss kvar i SHL, säger Niclas Skoglund.
Karlskrona • Publicerad 20 februari 2018
Niclas Skoglund, här tillsammans med Calle Höök som också ingår i den nygamla organisationen, förlänger sin tid i Karlskrona HK. Uppdraget är klart – få KHK att stanna i SHL.
Niclas Skoglund, här tillsammans med Calle Höök som också ingår i den nygamla organisationen, förlänger sin tid i Karlskrona HK. Uppdraget är klart – få KHK att stanna i SHL.Foto: Charlotte Nilsson

Han är en av beståndsdelarna i den nya organisationen som ersätter flyktade klubbchefen Charlotte Gustavsson. Christian Magnusson, ekonomiansvarig, Calle Höök, marknad/försäljning och Roger Knutsson, restaurangchef, är de andra tre.

– Vi har våra ordinarie roller som vi kombinerar med ledningsgruppen. Det nya är att vi även har mandatet som en klubbchef.

Annons

En kvinna ersätts av fyra män vilket har skapat diskussioner. Vad kan du säga om det?

– Jag hoppar över den debatten. Detta är vårt jobb. Vi är avlönade och har våra roller. Vi har inte halkat in på något bananskal, säger Skoglund.

Måndagen var vikt åt möten och åter möten för att sy ihop resten av säsongen i NKT Arena. Tisdagen bjöd på startskottet för fortsättningen.

Vad står överst på listan?

– Att avsluta på bästa sätt. Prio är att ingjuta mod och energi i organisationen.

Vad är det allra viktigaste?

– Att fylla hallen. Det har visat sig vara en utmaning, men vi tar hjälp av varandra. Vi ringer runt till företag, organisationer och privatpersoner. Vi har tagit hjälp av säljarna för att få ett extra tryck.

– Ingen idé är för dålig.

Niclas, du skulle ha lämnat din roll som kommunikationsansvarig den 8 mars. Vad händer nu?

– Det stämmer, men i och med att jag tackat ja till det här uppdraget blir det av naturliga skäl inte så. Det förs diskussioner med styrelsen om en förlängning och att hitta en lösning.

Annons

Det återstår sju omgångar i SHL. Karlskrona HK har åtta poäng upp till Örebro och säker mark.

– Det kommer att bli ett hårt jobb för alla att reda ut det här. Det handlar inte bara om oss fyra, förtydligar, Niclas Skoglund.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons