Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Smakstart i kvalet för Karlskrona Handboll

Bästa tänkbara start.
– Vi hade rätt vilja, moral och inställning, säger Karlskrona Handbolls tränare Pernilla Andersson efter den inledande kvalsegern mot Kroppskultur med 22–18.
Handboll • Publicerad 2 april 2018
Signalen är tydlig. Karlskrona Handboll fick en bra start i kvalmötet mot Kroppskultur.
Signalen är tydlig. Karlskrona Handboll fick en bra start i kvalmötet mot Kroppskultur.Foto: Marcus Palmgren

Resan, som handlar om att behålla platsen i damettan, fick därmed en vass inledning. Laget tog det målmässiga greppet per omgående och släppte därefter aldrig taget.

– Vi la ribban i spelet bakåt. De kom ingenstans och vi fick till kontringar och mål i andrafas, berättar Pernilla Andersson.

Annons

Kroppskulturs främsta målgörare, Sarah Börjesson, sattes under specialbevakning och fick därmed svårt att oroa Jennifer Nygren i Karlskronamålet.

– Vi hade scoutat dem bra och visste vad vi skulle göra. Hon gjorde sju mål, men tre av dem kom sent när matchen redan var avgjord.

Karlskrona Handbolls totala insats tillhörde en av de bättre under säsongen.

– Den kommer helt klart högt på listan. Alla gick för mål i dag. Vi hade sju olika målskyttar på de åtta första målen. Det säger mycket.

Returen spelas i Karlskrona idrottshall på lördag. En seger där innebär att laget är klart för ett avgörande möte i kampen om en division 1-plats. Önnerediterna och Malmö möts i den andra matchserien. De förstnämnda har greppet efter att ha vunnit med 23–19 i den inledande matchen.

– Nu gäller det att inte underskatta Kroppskultur, säger Pernilla Andersson inför den andra matchen mot Uddevallalaget.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons