Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

SMK Ronneby fick visa vad de gick för

SMK Ronneby startade ett serielag förra året.
Nu är de ett topplag i division 2.
Motocross • Publicerad 18 september 2018
Foto: Ariel Schalit/TT

När SMK Ronneby drog i gång ett serielag i motocross fick de börja i division 3. Det första året gick bra för förarna i laget och det slutade med en uppflyttning till division 2.

Under den här säsongen har det varit både ris och ros. Bland annat har det under de första fyra deltävlingarna funnits maskinproblem och punkteringar, men också bra placeringar.

Annons

När det nu var dags för den femte och sjätte deltävlingen så kom det nya problem. Daniel Lundgren tvingades avstå tävlingen på grund av skada. Då fick nyförvärvet Adam Olsson tillsammans med Dennis Gustavsson, Linus Roos, Oskar Pettersson och reserven Jack Andersson visa vad de gick för.

Och det gick bra. Efter lördagens tävling i Vrigstad klättrade Ronneby från femte till tredje plats i tabellen.

Den platsen behöll de efter söndagens heat i Värnamo. Det återstår två deltävlingar. Anderslöv toppar tabellen med 51 poäng. Tvåa är Målilla med 50 och sedan följer Ronneby med 47.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons