Sport

SVT förlorar mer vintersport

Tv-sport Artikeln publicerades
SVT:s Vinterstudion tappar alltfler idrotter.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
SVT:s Vinterstudion tappar alltfler idrotter.

Tidigare i år blev det klart att SVT tappat de flesta sändningsrättigheterna till världscupen och VM i vinteridrotter som längdskidor, alpint och freestyle från 2021 och framåt till kommersiella Nent Group.

Nu är det mer på gång.

Det har redan brandskattat den populära SVT-satsningen "Vinterstudion" på tävlingar att sända.

Och nu försvinner ytterligare vintersporter från SVT till Nent Group som köpt rättigheterna till Internationella skridskounionens (ISU) topptävlingar, vilket innefattar världs- och Europamästerskap och grand prix i konståkning, samt VM, EM och världscupen i skridsko och short track.

Viasat och Viaplay blir huvudkanaler för skridskosändningarna medan de absolut största tävlingarna kommer att sändas i TV3 och TV6, enligt ett pressmeddelande från Nent Group.

I paketet ingår bland annat VM i konståkning i Stockholm 2021.

"Det finns ett stort intresse för konståkning i Sverige och ett hemmamästerskap är onekligen en höjdare. De nya rättigheterna bildar ett perfekt tillskott till våra övriga vintersporträttigheter av yppersta världsklass", säger Per Nunstedt, sportchef Nent Group Sverige, enligt pressmeddelandet. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.