Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Premiär för OIK:s tjejhockey

För första gången någonsin anordnades ett träningspass för enbart tjejer i Olofström IK och uppslutningen var god.
Olofström • Publicerad 13 mars 2018
Björn Winberg är tränare för första gruppen tjejer i Olofström IK.
Björn Winberg är tränare för första gruppen tjejer i Olofström IK.Foto: Rolf-Arne Kulle

– Flera unga flickor har börjat i hockeyskolan och då tänkte vi att träning för enbart flickor skulle säkert fungera. Vi blev tolv stycken första träningen i dag och vi tror att det snart växer. Vi vill som flera andra klubbar i länet satsa på tjejer, säger Björn Winberg, som tränar laget och har Linnea Dahl, 13, till sin hjälp på isen.

– Linnea har spelat med killarna i flera år, så hon ska hjälpa mig med olika övningar, säger Winberg, som också har Cecilia Dahl som assisterande utanför isen.

Annons

– Jag har gillar att spela med killar, men det blir även kul med bara tjejer och härligt att jag får vara med och visa, säger Linnea Dahl.

Tuva Ottosson var med för tre år sedan i hockeyskolan, men det tog slut.

– Nu blir det skoj att prova på igen och härligt med en grupp med bara tjejer, säger Tuva Ottosson.

– Jag har tränat en del med killar förut, men detta blir bättre. Jag hoppas kunna utvecklas mer på isen, där jag är bra på skridskorna, säger Tova Eriksson, som även håller på med fotboll och ridning.

Satsningen som nu görs i OIK ses mycket positivt från föräldrarna.

– Vi är väldigt glada för detta initiativ. Jag tror att fler flickor kommer att komma och det kommer leda till bättre sammanhållning på alla plan. Både träning och kamratskap är en viktig del i flickornas ålder, säger Henrik Ottosson.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons