Sport

Torstensson: ”Nöjd med prestationen”

Växjö Artikeln publicerades

FK Karlskrona har kickat i gång säsongen.

I dag blev det 2–1 (1–0) mot Östers U21-lag i Tipshallen.

– Jag är nöjd med prestationen, säger tränaren Anders Torstensson.

Joel Karlsson inledde målskyttet i en match som tränare Anders Torstensson i stora drag var nöjd med.
Foto: LENA EHRING
Joel Karlsson inledde målskyttet i en match som tränare Anders Torstensson i stora drag var nöjd med.

FKK smygstartade visserligen med en internmatch (3x20 minuter) mot Karlskrona UF i lördags, men måndagens match mot Östers U21-lag var första riktiga tävlingsmatchen.

Och Torstensson fick en del positiva svar direkt.

– Vi har jobbat med vårt presspel inom ramen för vårt försvarsspel. Det var så där i lördags och vi kunde dra en del lärdomar av det som gjorde att det såg betydligt bättre ut mot Öster, säger Torstensson.

– I första halvlek skulle jag vilja säga att vi tog udden ur deras uppbyggnadsfas totalt. Vi vann bollen högt och vågade dessutom hålla i den på ett bra sätt. Det var kul att se.

Joel Karlsson inledde målskyttet efter en knapp halvtimme i en halvlek där FKK var det klart bättre laget.

– Vi vann både målmässigt och på poäng, menar Torstensson.

FKK inledde den andra på samma vägvinnande sätt och Karl Lindqvists 2–0-mål var inte orättvist. FK Karlskrona höll i spelet fram till den sista kvarten.

– Den sista delen är jag inte riktigt lika nöjd med. Vi gick ner i tempo, blev lite övermodiga och drog på oss farliga omställningar. Vi lyckades inte hålla linjerna i vårt spel fullt ut.

FKK-tränaren gjorde sammanlagt sex byten i matchen och startade den med bland andra Emil Alexandersson och Amer Habul som båda lyfts upp i a-truppen inför den här säsongen.

– De gjorde det bra. Dessutom tycker jag att Nassir el Aissati visade vilken klasspelare han är, berömmer Anders Torstensson.

Öster U21–FK Karlskrona 1-2 (0–1)

Målen, FK Karlskrona: Joel Karlsson, Karl Lindqvist.

FKK:s startelva: Philip Olsson – Rasmus Persson, Jesper Gustafson, Eric Petersson, Emil Alexandersson – Adam Larsson, Nassir el Aissati, Christopher Christensson, Amer Habul – Karl Lindqvist, Joel Karlsson.