Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Torstensson: ”Nöjd med prestationen”

FK Karlskrona har kickat i gång säsongen.
I dag blev det 2–1 (1–0) mot Östers U21-lag i Tipshallen.
– Jag är nöjd med prestationen, säger tränaren Anders Torstensson.
Växjö • Publicerad 5 februari 2018
Joel Karlsson inledde målskyttet i en match som tränare Anders Torstensson i stora drag var nöjd med.
Joel Karlsson inledde målskyttet i en match som tränare Anders Torstensson i stora drag var nöjd med.Foto: LENA EHRING

FKK smygstartade visserligen med en internmatch (3x20 minuter) mot Karlskrona UF i lördags, men måndagens match mot Östers U21-lag var första riktiga tävlingsmatchen.

Och Torstensson fick en del positiva svar direkt.

Annons

– Vi har jobbat med vårt presspel inom ramen för vårt försvarsspel. Det var så där i lördags och vi kunde dra en del lärdomar av det som gjorde att det såg betydligt bättre ut mot Öster, säger Torstensson.

– I första halvlek skulle jag vilja säga att vi tog udden ur deras uppbyggnadsfas totalt. Vi vann bollen högt och vågade dessutom hålla i den på ett bra sätt. Det var kul att se.

Joel Karlsson inledde målskyttet efter en knapp halvtimme i en halvlek där FKK var det klart bättre laget.

– Vi vann både målmässigt och på poäng, menar Torstensson.

FKK inledde den andra på samma vägvinnande sätt och Karl Lindqvists 2–0-mål var inte orättvist. FK Karlskrona höll i spelet fram till den sista kvarten.

– Den sista delen är jag inte riktigt lika nöjd med. Vi gick ner i tempo, blev lite övermodiga och drog på oss farliga omställningar. Vi lyckades inte hålla linjerna i vårt spel fullt ut.

FKK-tränaren gjorde sammanlagt sex byten i matchen och startade den med bland andra Emil Alexandersson och Amer Habul som båda lyfts upp i a-truppen inför den här säsongen.

– De gjorde det bra. Dessutom tycker jag att Nassir el Aissati visade vilken klasspelare han är, berömmer Anders Torstensson.

Henrik FlemmingSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons