1–3 mot HA74 var OIK tredje raka förlust.
– Det är sju matcher kvar. Det är dags att vi vänder på det här, säger tränaren Teemu Elomo.
Sävsjö • Publicerad 16 mars 2018
Olofströmstränaren Teemu Elomo fick se sitt lag förlora mot HA74.
Olofströmstränaren Teemu Elomo fick se sitt lag förlora mot HA74.Foto: Bo Åkesson

Olofström kom till matchstart med två raka förluster och nu behövde man ta tre poäng mot HA74.

Men OIK åkte på ett baklängesmål efter sju minuter och det var 1–0 inför den andra perioden. Där kvitterade Rasmus Wilhemsson efter knappt tre minuter och det var helt öppet.

Men det var egentligen den enda formationen – Rasmus Wilhelmsson, Jacob Bögelund och Robin Mendelsohn – som fungerade för OIK.

– Det är vår fjärdekedja. De gjorde rätt saker annars var vi skitdåliga, säger Elomo kritiskt.

I den tredje perioden kom OIK i underläge igen. Johan Höglund gjorde 2–1 när det var 13 minuter kvar att spela.

3,5 minuter före slutet tog OIK-tränaren Teemu Elomo timeout. Två minuter senare åkte HA74 på en tvåminutersutvisning och OIK satsade på spel med en extra utespelare. Då avgjorde HA74 matchen i tom kasse.

Sju matcher återstår av kvalserien och även om OIK förlorade igen så har det inte varit så dåligt rent spelmässigt.