Sport

”Två riktigt bra matcher för moralen”

Karlskrona Artikeln publicerades

Vissa segrar betyder mer än andra.

Tvåpoängaren borta mot Linköping var en sådan.

– Nu har vi hämtat hem två matcher på raken. Starkt, säger Henrik Nilsson.

 

Henrik Nilsson passade fram Marcus Paulsson, i bakgrunden, till det avgörande målet mot Linköping senast. Nu handlar det om spel hemma mot HV71.
Foto: Andreas Blomlöf
Henrik Nilsson passade fram Marcus Paulsson, i bakgrunden, till det avgörande målet mot Linköping senast. Nu handlar det om spel hemma mot HV71.

KHK-backen säger det lagom inför torsdagskvällens möte mot HV71. 1–4 mot Brynäs gav 4–4 och en poäng via suddenförlust och 0–2 mot Linköping vändes till seger med 3–2 i förlängningen.

– Två riktigt bra matcher för moralen. Det har gett oss en boost, säger 27:an som svarade för en äkta smörpassning fram till Marcus Paulsson – vilket betydde KHK:s tredje mål för kvällen och två viktiga poäng.

Gillar du att spela tre mot tre?

– Det passar min skridskoåkning bättre, skrattar 26-åringen och berättar att han tidigare gick under smeknamnet ”Silja” med tanke på han inte alltid var som snabbast i vändningarna – ungefär som en Finlandsfärja med andra ord.

Sett till Karlskrona HK:s skrala bortafacit var just insatsen mot Linköping extra viktig.

– Inför den matchen sa vi att vi skulle täppa igen bättre. Matchen innan, mot Luleå, försökte vi köra mer. Det gick sådär..., säger Nilsson och försöker glömma den nesliga 1–7-förlusten.

Vad är det viktigaste att tänka på nu?

– Att hålla oss till vårt spel. Nästa vecka kommer det tre raka bortamatcher och det är viktigt att plocka poäng där också, säger KHK-backen väl medveten om att såväl Rögle som Mora vann sina matcher i tisdags.

Det finns ju alternativ till att hämta upp underlägen?

– Exakt. Vi behöver inte göra det så spännande. HV71 är bra, men går vi in med samma inställning som senast så...