Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vanja Cado höll på att skrälla rejält

Karlskrona TK-talangen Vanja Cado, 13, höll på att skrälla rejält under SALK-open i Stockholm som är världens största ungdomsturnering med nästan alla de bästa svenska tennisspelarna på plats.
Stockholm • Publicerad 24 januari 2018
Vanja Cado, Karlskrona TK.
Vanja Cado, Karlskrona TK.Foto: Privat

Vanja Cado spelade i 14-årsklassen och visade att hon inte bara tillhör Sverigeeliten bland 13-åringar utan även håller hög klass bland landets 14-åringar.

Cado inledde turneringen på bästa möjliga sätt genom att vinna över Ella Strahl, Jönköping, med 6–0 6–0. Sedan slog Cado ut Alice Klinterna, Falkenberg, och Louise Valentinsson, Malmö, utan att tappa några set.

Annons

I kvartsfinalen väntade SM-vinnaren och storfavoriten Agnes Mitteregger, Stockholm.

Cado inledde respektfullt, men slappnade av efter några game och började ta över matchen. Vid 4–4 i första set hade hon chansen att dra ifrån, men lyckades inte vinna de avgörande bollarna. Då tog Mitteregger över matchen och vann till slut matchen rättvist.

För Cado väntar nu hennes första SM i april och sedan blir det några andra större nationella tävlingar plus en del tävlingar ute i Europa.

– Det kommer att bli ett spännande år 2018, säger Cado.

Thomas CedergrenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons