Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Vi är bättre förberedda den här gången”

Karlskrona FF har rustat klart inför division 1-återkomsten.
Tränaren Stefan Linder är nöjd.
– Den här truppen är den bästa under mina tre år i klubben.
Karlskrona • Publicerad 16 januari 2018

2017 blev ett framgångsrikt år för Karlskrona FF. Till slut säkrades seriesegern – och avancemanget tillbaka till ettan efter bara en säsong – med fyra poängs marginal ner till Nättraby GoIF.

Och även u-laget, under samarbetsklubben FK Karlskronas flagg, tog sig upp från division 4.

Annons

Nu har Linders gäng kickat i gång försäsongen på allvar.

– Vi är inne på andra veckan av den ”riktiga” försäsongsträningen. Det är inga problem att få den här truppen att träna. Alla vill mycket och alla jobbar hårt, säger han.

KFF fyllde tidigt på med Tilde Sandberg från Kristianopel och Emma Svensson från Ramdala. Nu har ytterligare tre spelare tillkommit: Hilda Luckman gör Svensson sällskap från Ramdala, Emma Enberg gör comeback och Rebecca Dale är hemma igen efter studier i USA.

Fem nyförvärv som breddar truppen rejält.

– Vi ville utöka antalet spelare. Nu är vi 22 spelare mot 18 i fjol, så vi är nöjda, säger Stefan Linder.

Redan när Karlskrona FF:s division 1-öde beseglades på Öland hösten 2016 i den sista omgångens avgörande match mot Färjestaden drogs linjerna för en återkomst upp.

Nu är KFF där och Linder redan nu vågar Linder slå fast:

– Vi är bättre förberedda den här gången och har ett eget spel att utgå från. För två år sedan var känslan mer att vi hoppades vinna matcher, nu ska vi kunna göra det av egen kraft.

Till helgen är Karlskrona FF inbjudet till en minicup i Bromölla dit även Asarums IF och Lörby IF kommer. Sjumannaspel på konstgräs inomhus väntar.

– Det ska bli kul. Vi får två bra matcher på lördagen, säger Stefan Linder.

Henrik FlemmingSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons