Sporten

Bagarn: "Egentligen borde jag ha blivit utvisad"

Sporten Artikeln publicerades

Rambergsvallen är ingen drömarena för Mjällby AIF.
0–6 i häcken i fjol. 2–4 i går.
– Jag är delaktig i två av Häckens mål, och borde väl egentligen även blivit utvisad efter min hands, säger lagkaptenen Patrik Rosengren krasst.

Klicka här för höjdpunkter från matchen

Mjällby AIF åkte till Göteborg och mötet med BK Häcken med två mål i sikte.
Att krydda den redan starka defensiven med varierat anfallsspel samt att spräcka målnollan.
Laget gjorde två mål framåt. Check.
Det var bättre rörelse i anfallsspelet. Check.

Det hjälpte ändå inte när hemmalaget utnyttjade de lägen som bjöds och satte fyra bollar bakom Mattias Asper i Mjällbymålet.
1–0 kom på straff, en omdiskuterad sådan, sedan Makondele räddat (?) bollen innan den rann ut över kortlinjen varpå Maif-försvararen Patrik Rosengren instinktivt plockat upp bollen och slängt den över kortlinjen i tron att den var "död".
– Jag är säker på att den var ute, annars hade jag försökt få undan den med foten, säger Rosengren, som inte hade sin lyckodag i går.

Rosengren blev även överspelad när Häckens succéförvärv och El Kabir-kopia Majeed Waris lurade honom och punkterade tillställningen fram till 4–2 i slutet av den andra halvleken.
Vid det tillfället, om inte redan vid straffsituationen i första halvlek, borde lagkaptenen blivit utvisad.
– Domaren bedömde att jag tog bollen med handen, då ska jag ha gult, säger Bagarn, som fick sin första varning redan i den sjunde matchminuten.

Mjällby började matchen som det var tänkt, men straffmålet och ett Häckenmål från distans (som Asper grämde sig över att han inte tog), öppnade upp spelet.
Pär Ericsson blev Mjällbys premiärskytt då han replikerade med ett nickmål fram till 2–1 i slutet av första halvlek.
– Skönt att få göra mål. Det gav oss ny energi, säger "Pärlan", som var nära att kvittera till 2–2 i början av andra halvlek.
– Jag fick slita mig till situationen och fick ingen kraft i nicken. I stället gjorde de 3–1, säger Ericsson.

Mjällby visade bra moral och gav aldrig upp. Dominique Kivuvu reducerade med en snygg volley, men det var Häckens match.
– Olika händelser gjorde att det blev en matchbild som passade Häcken, men jag är ändå nöjd med vår insats, moraliskt sett, säger Mjällbytränare Peter Swärdh.