Sporten

Fick sparken efter hot

Sporten Artikeln publicerades

Efterspelet till division 4-matchen mellan Hällaryds IF och Hörvikens IF spårade ur.
På Facebook riktade Hörvikens tränare Peter Blomqvist hot mot både Hällarydsspelare och domaren Gazmend Rubovci, Sölvesborg.
Blomqvist fick lämna Hörviken i tisdags och en anmälan är inlämnad till Blekinge Fotbollförbund.

Fredagen den 4 maj 3–1-besegrade Hällaryds IF Hörviken i Blekingefyran. Senare på kvällen startade en diskussion om matchen på Facebook, en tråd som spårade ur och till slut togs bort senare under helgen.
Tonläget blev hätskt och enligt uppgifter till Blekingesport riktade Hörvikentränaren Peter Blomqvist – som själv är distriktsdomare i division 5 – hot mot spelare i Hällaryds IF och mot domaren Gazmend Rubovci som senare bestämde sig för att anmäla händelsen till Blekinge Fotbollförbund.
– Det stämmer. I övrigt vill jag inte kommentera händelsen, säger Rubovci.
Blekinge Fotboll kommer behandla ärendet på onsdag och kommenterar inte heller dem något förrän ett beslut har tagits.
– Vi berättar aldrig om ärenden som är under utredning. Det vore oklokt också eftersom den anmälda parten ännu inte yttrat sig, säger kanslichefen Håkan Håkansson.
Men hotelserna på internet har redan fått konsekvenser för Blomqvist som i tisdags fick sparken av Hörvikens IF. Ordförande Sven-Olle Nilsson säger dock att det inte enbart berodde på Facebook-incidenten.
– Det här blev den utlösande faktorn, men vi har inte kommit överens i andra frågor. Styrelsen, spelarna och Peter har haft olika åsikter om saker.
Spelarduon Andreas Eriksson och Joacim Mattisson tar enligt Hörvikens hemsida över som tränare. Om det blir en bestående lösning återstår att se.

Fotnot: Blekingesport har förgäves sökt Peter Blomqvist för en kommentar.