Sporten

Gulddrömmar som grusades

Sporten Artikeln publicerades

KFUM Karlskronas Petter Jonsson har tillsammans med Viktor Jonsson gjort bra ifrån sig på Floridas beachvolleybollscen den senaste tiden.
I helgen avgjordes resans huvudmål, Volley America Championship, i Florida och Jonssons fick respass i kvartsfinalen.

– Vi var oerhört nära. Hade bollen rullat in i Sverige hade den inte dömts om, men är man i USA så är man. Dock så var hela lägret en riktig framgång och ett bra avstamp inför den fortsatta internationella satsningen, avslutar Petter.
Den omdömda bollen kom i kvartsfinalen mot Matt Henderson/Andy Whimmer, Tampa. Henderson räknas som Floridas bästa spelare och 205 cm långe Whimmer är en före detta basketspelare, som gjort raketkarriär på beachen.
Det blev förlust med 18-21, 19-21, men i sista set hämtade Jonssons upp 16–20 till 20–20, trodde de?men domaren hade sett en boll som letat sig in i banan och det blev dömt omboll. Som Petter Jonsson och hans partner förlorade.
Den totala insatsen i turneringen med över 300 lag och spelare från hela USA är ändå riktigt bra med bland annat seger över en av turneringens högts rankade duo, Neil Macklin/Kyle Gallagher ifrån Sarasota.
– Riktigt skönt att vinna mot Macklin/Gallagher, vi förlorade stort veckan innan i Siesta Key, så vinsten blev en skön revansch för våran del, säger Petter.
Det svenska parets framfart under tiden i USA har gett dem flera möjligheter till nya träningsläger framöver.
– Vi har diskuterat eventuellt gemensamma träningsläger under våren med flera personer, säger Petter.