Sporten

Hemmafavoriten tog hem segern

Sporten Artikeln publicerades

Under gårdagen var det folkrace hela dagen på Hokabanan. Asarums motorsällskaps Andreas Karlsson tog för första gången hem segern på hemmabanan i herrarnas A-final.

Nästan 40 klubbar sammanstrålade på Hokabanan. Och det blev sammanlagt 120 starter i går. Tävlingen är en del av serien Södras cuptävling och man tävlade i de tre klasserna: juniorer, seniorer damer och seniorer herrar.
Andreas Karlsson och hans flickvän Josefine Gustafsson träffades för tio år sedan genom just folkrace. I går kvalade båda sig till A-finalen genom sina tre topplaceringar i de tre kvalhiten.
– Det brukar gå bra i kvalhiten för min del. Det viktigaste i finalen är att jag får en bra start, säger Andreas Karlsson.
Och en bra start fick han. Han kom etta i alla tre kvalhiten och i finalen låg han etta från start till mål. Äntligen fick han vinna på hemmabanan i Hoka.
– Det gick som jag ville. Något hände med motorn och växeln men det höll. Detta känns så bra efter alla tidigare andraplatser på hemmabanan, avslutar Karlsson.
Josefine Gustafsson låg etta första varvet men slutade till slut trea i damernas A-final. Vann gjorde Karlskrona AK:s Sara Andersson.